Kiscica lábtámadás?
Az 5 hónapos cicámat nagy nehezen leszoktattam arról, hogy a kezemet nem harapja, nem karmolja játék/simi közben. De ha fekszünk az ágyban vagy a kanapén, a lábunkra rendszeresen vadászik. Nem olyan egyszerű elhúzni tőle, mint a kezemet.
Milyen ötletetek van erre? Köszi :)
Nálam minden lefekvésnél megtámadja a lábam ahogy levetkőzök.Dörgölőzik hozzá majd rámar,aztán megint dörgölőzik.Persze nem hagy nyomot csak ugy csipkelődik.:)
Ha rácsapsz akkor egy idő után megtanulja hogy ne csinálja.
Nehogy rácsapj!!!!!!
A macska nem fogja megérteni miért versz a fejére. Próbáld meg harapható játékokkal, plüssállattal lefárasztani. Ha ennek ellenére is csinálja, büntetésképpen vondd meg tőle a figyelmet és tedd arrébb ahányszor megismétli. A cicák sokkal jobban értenek a testbeszédből, mint a testi fenyítésből. Az agresszió a primitív gazdák eszköze.
Másik dolog, hofgy amikor megtámadja a lábfejed, ne mozgasd.. így kevésbé lesz érdekes célpont.
A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, ha a cicának van egy játszótársa, de mivel ez nem minden esetben lehetséges, próbálj meg a lehető legtöbb türelemmel és szeretettel hozzáállni.
Köszönöm:) A kezemnél mindig csak elhúztam, illetve távolabb raktam a cicust. Vagy egy plüsst fogtam meg. De a lábamnál ez nem akar működni. A hálószobában ha ezt csinálja, akkor kizárom. Arról már kezd is leszokni, kevésbé izgága. De a nappaliban egyszerűen tanácstalan vagyok. :( Szeretnék nem mozogni, de csikis vagyok. A plüss nem érdekli annyira.
Idegeneknek a kezüket is rágcsálná, persze játékból. Párom kezét sem harapja már és ha választania kell, az ő lábát fogja harapni, nem az enyém.
Köszönöm a válaszokat. Lassan tanul :) Nem ütöttem meg, de lespricceltem párszor. Azóta ha nem vadul be annyira, egy hangos "nem" is kizökkenti.
Plusz szeret bent aludni velünk, és kezd rájönni, hogy repül, ha támad :) Utána addig nyávog, amíg vissza nem engedjük és nem is próbálkozik a játékkal, csak lekuporodik aludni a lábunkhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!