Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tüzelő macskának lehet adni...

Tüzelő macskának lehet adni fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Egy felet szoktam adni a két másik nősténynek hetente.

Most viszont bebúgott a harmadik lánycicám, és adtam neki egy felet.

Szerintetek lehet valami baja tőle?

Előbb elmúlhat a tüzelés?

(Persze a következőt egy hét múlva adom, ahogyan a többieknek is).

2010. jún. 1. 20:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Sajnos igen is van különbség,mivel a macska mája nem képes lebontani az ilyenfajta mérgeket!Látom,hogy saját kútfőből vagytok ilyen okosak,de a tájékozódás nem megy!!!
2010. jún. 2. 22:50
 12/25 A kérdező kommentje:

81%-ban hasznos válaszokat ad, azaz utccsó válaszoló:

A nőknek is ugyanolyan káros a fogamzásgátló (ezét nem is szedek) a cicákat sem ezzel akarom tömni, és tudom, hogy szünetet kell tartani.

17 ezer Ft egy nőstény macsek ivartalanítása...

2010. jún. 3. 13:20
 13/25 anonim ***** válasza:
Akkor te nem értesz a leírt szóból?Mondom mégegyszer:A macska mája nem képes lebontani az ilyen mérget,nem arra "találták" ki,tarthatsz te akármilyen szünetet,egy kúra is nagyon ártalmas.Az emberi máj azért ennél valamivel szívóssabb(nem mondtam,hogy az embernek nem káros,de VAN VÁLASZTÁSA,hogy szedi vagy nem).Lelkiismeretes állatorvos ilyent fel sem ír!Amúgy keress egy másik állatorvost ,van ahol már 8-10 ezerért ivartalanítanak egy nőstényt,és vannak mindenfelé ivartalanítási akciók,csak utána kellene járni egy kicsit,és nem mérgezni azt a szerencsétlen cicát.
2010. jún. 3. 22:50
 14/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki mit értett félre, én pont azt mondom, hogy hormonkészítmény mind az ember, mind az állat számára káros és szövődményekkel járhat. Hogy melyiknél ártalmas jobban, abba kár belemenni...

Felelős, tudatos, tájékozott cicatartóként csak azt tudom javasolni, hogy amennyiben nem szeretnél a cicánál szaporulatot a jövőben, úgy mindenképp ivartalanítsd.

2010. jún. 5. 07:52
 15/25 A kérdező kommentje:

Persze akarom is ivartalanítani, de most ez a megoldás van.

Sajnos erre kell plusszpénz, ami most nincs.

Ha ennyire káros a macsafogamzásgátló, miért gyártják? Vagy miért nem találnak ki valami jobb megoldást?

Vagy olcsóbb ivartalanítási lehetőségeket?

2010. jún. 5. 10:30
 16/25 A kérdező kommentje:

06:01 23:15

"A hülye fejeteket!Annyira tudatlanok vagytok,hogy nem tudjátok,hogy ezzel sokat ártatok a cicáknak?Hú de nagyon szeretitek a kedvenceiteket!Ja,és csókoltatom azt a sintér állatorvost,amelyik felírta!"

Nem az állatorvos írja fel! Lehet vény nélkül kapni az állatpatikában!!!

Régebben kellett csak feliratni.

Amúgy Ovarid a neve.

2010. jún. 5. 10:44
 17/25 anonim ***** válasza:

Na vajon miért nem,okoska?Látom nagy az élettapasztalatod!Vajon cigarettát,meg alkoholt,meg egyéb nem egészséges dolgokat miért gyártanak?Mert van sok idióta,aki megveszi.Nem baj,bogyózd csak tovább a cicádat,aztán majd sirdogálhatsz,amikor petefészekgyulladást,cisztát vagy más nyalánkságot kap,amibe bele is pusztulhat!Ha vény nélkülit veszel az meg még nagyszerűbb dolog,állatorvost gondolom nem is látott az a SZEGÉNY CICA!

Nálam az új titulusod,állatkínzó!Talán majd a gyerekednek is olyan gyógyszert adsz,ami bizonyítottan káros,mert nem tudod megvenni a PICIT drágábbat?Több mondanivalóm nincs!Elmélkedj!

2010. jún. 5. 19:26
 18/25 anonim ***** válasza:
Na azért nem kellett volna ennyire drasztikusan fogalmazni kedves előttem szóló. Ha már a gyerekek mérgezésénél tartunk, nézd meg mennyi hülye eteti a kölkét csipszel és itatja kólával. Na, de kár példálózni. A cicáknak adott ivarzásgátló készítményt nyilván csak ideig-óráig szabad adni, különben baj lehet, és ezt a kérdező is tudja. Nem kell egyből mindenkinek letutulni ám a fejét!!!
2010. jún. 5. 21:05
 19/25 anonim ***** válasza:
De kell!Máshogy nem kapnak a fejükhöz!
2010. jún. 6. 11:53
 20/25 A kérdező kommentje:

Nagyokosnak:

"Na vajon miért nem,okoska?Látom nagy az élettapasztalatod!Vajon cigarettát,meg alkoholt,meg egyéb nem egészséges dolgokat miért gyártanak?Mert van sok idióta,aki megveszi.Nem baj,bogyózd csak tovább a cicádat,aztán majd sirdogálhatsz,amikor petefészekgyulladást,cisztát vagy más nyalánkságot kap,amibe bele is pusztulhat!Ha vény nélkülit veszel az meg még nagyszerűbb dolog,állatorvost gondolom nem is látott az a SZEGÉNY CICA!

Nálam az új titulusod,állatkínzó!Talán majd a gyerekednek is olyan gyógyszert adsz,ami bizonyítottan káros,mert nem tudod megvenni a PICIT drágábbat?Több mondanivalóm nincs!Elmélkedj!"

Bizony, nagy az élettapasztalatom, 6 macskám van, rendszeresen járok velük, ha bajuk van. 2 éve az egyik cicának adtam tüzelésre tablettát (minden nap egyet)-rosszul lettem informálva-és méhgyulladása lett. Persze elvittem orvoshoz ott kapott szurit és amikor jobban lett kivették a méhét, vagyis ivartalanítva lett.

Nem tudom mitől lennél okosabb, mint én, mert állatorvos nem vagy. Akkor meg mire fel?

82%-nek van igaza, nem kell a mai gyerekeket mérgezni, mérgezik ők magukat (és a szülők is)chipsekkel, kólával, magukat meg cigivel, alkohollal, drogokkal....

2010. jún. 9. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!