Van 4macskám. Kettő főleg benti, kettő kint etetett kóbor. Baj, ha a koborokat nem oltatom? Nincs rá keret, csak a két bentire.
Ha úgy nézzük, a kóboroknak fontosabb lenne az oltás, mint a bentieknek, hiszen több mindennel találkoznak stb. Nem tudsz segítséget kérni valami alapítványtól, állatvédő szervezettől az oltás árához, illetve az ivartalanításhoz?
Persze így is rendes Tőled, hogy eteted őket.
En faluban laktam (mostmár nem)Es szerintem a dednagyanyam is tartott macskákat
Elég fiatal vagyok de meg igyis tapasztaltam olyat hogy a soha nem oltott macskaim (kinti) 16evig is emeltek
A csúcs ez volt
De a többi is minimum 10 évig élt
Hacsak a kocsi nem ütötte el
De mindenféle oltás nélkül Is nagyon sokáig éltek
Szóval szerintem nem feltetlen szükséges
Az utolsó hozzászólónak üzenném, remélem téged se oltottak be baba és gyerekkorodba. Kirabolnálak az utcára és kíváncsi lennék mi lenne veled.
Szerintem az életed során egyszer ki kibírod azt az összeget. Nálunk két cica 20ezer volt mindennel együtt, és biztos vagyok benne, hogy Pest környékén is van olcsóbb állatorvos.
Az egészségük szempontjából jó lenne, hiszen kintiként sokkal több kórokozóval találkoznak, mint egy benti cica. Viszont mivel nem a te cicáid, hanem kóborkák, így senki nem vethet rád követ, ha erre már nem futja. Már azzal is sokat teszel értük, hogy enni adsz nekik.
Állatvédő szervezeteknél tényleg érdemes próbálkozni, de nem szabad elfelejteni, hogy ők civilek, nem ez a munkájuk. Ha tudnak, segítenek, de ha nem, azt nem lehet számon kérni rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!