Udvar cicából szoba cica?
Szeptember elején fogadtunk be vemhes kóbor macskát utcáról lakásba. Tökéletesen vette az akadályokat, nagyon ügyesen alkalmazkodott. Az első pár napban zömében az erkélyen volt, de szép fokozatosan felfedezte a lakás többi részét is. Most meg már ki sem megy az erkélyre sem, mert ott hideg van. :D Szóval mi büszkék vagyunk rá, tényleg ügyesen alkalmazkodott, és gyorsan megtanulta, mi és hogy működik.
Viszont még tavasszal volt nálam egyetlen éjszakát egy balesetes kandúr, ő roppant nehezen viselte el... Amíg utaztunk, kialudta magát, itthon megkajált, utána pedig felpörgött. Fél éjszaka az ablakot, fél éjszaka az ajtót kaparta. Ő is utcai kóbor volt a baleset előtt... De valószínűleg ő még sose volt lakásban, illetve nemcsak a hely, de mi is idegenek voltunk neki. (Én hoztam el a kórházból, tőlem vitték el másnap az állatvédők ideiglenes befogadóhoz.)
Szerintem, mivel Téged ismer, egy próbát megér. Ha nagyon rosszul viseli, még mindig vissza tudod vinni a szüleidhez.
2. vagyok: nézd úgy, hogy az az 1-2 hét legalább elég lenne arra, hogy kiderüljön, tud-e alkalmazkodni. Az első pár napban úgyis máshogy viselkedik, mint utána. Akkor derül ki, működőképes-e a dolog.
Kétévesen még fiatalnak számít, ami az ilyen változás szempontjából jó. :) Ahogy telnek az évek, még úgyis komolyodik.
A legtöbb cica simán megszokja.
Az almot is nagyon hamar megtanulják használni.
Vigyázni kell, hogy ne szökhessen ki a lépcsőházba, de erre a bent nevelkedett macskáknál is vigyázni kell.
Az ablakokat és erkélyt be kell hálózni, ha más nincs, erős szúnyoghálóval, hogy ki ne ugorhasson/eshessen.
Nem lenne jó neki a szüleidnél, akiktől, mint írtad fél. Ott nélküled nagyobb veszélyben volna.
Sok sikert az új életetekhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!