Ebben az esetben beadjam a fereghajto tablettat?
Kicsi cicam van, 14 hetes. 7 hetesen kapott fereghajto tablettat, amit negyedenkent kellett beadni neki 4 heten keresztul.
A harmadik heten elvittem allatorvoshoz , kapott bolha cseppet, de azt mondta a doki, hogy ebben is van fereghajto, igy ha adom meg neki, hagyjam abba. Az utolso negyedet mar nem kapta meg.
Ebben a honapban is kapott bolha cseppet, mert vakarozott, de egy masik fajtat, ami nagyon lassan fejtette ki a hatasat, 3-4 nap alatt, mig az elso 2 ora alatt.
Nem tudom, ezek alapjan adjak-e neki fereghajto tablettat? Azt olvastam, kicsi ko rban 1-2 havonta nyugodtal lehet fereghajtani.
De mivel a bolha cseppeben is van elvileg, hiaba nem olyan eros, nem tudom mi tevo legyek.
Nem akarom feleslegesen gyogyszerezni.
Kicsit meglepődtem, szerintem túl van kezelve. Nem hinném, hogy ezek után maradt benne élősködő.
Volt valami gond? Férges volt, vagy miért kellett neki négy héten át adni a féreghajtót?
Az enyém férges volt kiskorában, kétszer öt napig kapott féreghajtót, közte talán egy hét szünettel, jó hírű orvosnál. Előtte-utána székletvizsgálat, megnézték, maradtak-e peték. Kúra után negatív volt. Utána a szokásos, negyedévenként a súlynak megfelelő tablettaméret. De négy hétig, egy hét hetes macskát, miért?
Bolhás volt, vagy vakarózott? Vakarózni amúgy is szoktak, még unalmukban is. Bolhakaki a faroktőnél szokott látható lenni. Pici macskában szerintem a bolha is látható szabad szemmel, ha nem hosszú szőrű.
1 szemet evett negy hetig, mivel nem volt 4 kg, azt mondta az orvos , hetente kapjon egy negyed szemet.
Masodjara pedig azert kapott bolhacseppet,mert talaltam benne bolhat.. nyilvanvaloan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!