2 nöstény szobacicánk közül az egyik ma reggel fialt 5 gyönyörü csöppséget (elsö fialás). A másiknak még nem mertük megmutatni a kicsiket. Elöfordulhat, hogy bántani fogja öket?
A kandúrok tudom, hogy szokták bántani a kiscicákat, de nem tudom, hogy mi a helyzet a szintén lakásban tartott nösténnyel.
A másik cicánk elég játékos és dilis természetü. Ö a fönök, uralkodó tipus. Most külön vannak zárva, de mielött próbaképp beengednénk a kicsikhez, inkább megkérdezem itt, hogy ki mit tud erröl a helyzetröl, nehogy bántsa öket.
Nekem volt, hogy egyszerre volt 2 nőstény cicám, egy kandúr, és az egyik nőstény fialt. Sem a másik nőstény, sem a hím nem bántotta őket, inkább mindig hátráltak picit, ha túl közel mentek a kiscicák.
Egyébként az anyai ösztönös témához annyit, hogy amikor a nőstény cicáimat ivartalanította a doki, akkor az egyiknek pont voltak kiscicái, és amíg a mama cicát műtötték, illetve elzárva tartottuk a varratszedésig, a másik nőstény gyakorlatilag anyjuk helyett anyjuk volt.:) Nyalogatta őket, játszott velük, nyávogott nekik.:)
Szóval szerintem nem kell aggódni, de még ne mutassátok meg a piciket neki. Majd ha picikét nagyobbak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!