Mehet a hasa a macskának a macskatejtől?
Figyelt kérdés
3 hónapos kandúr cica, aki nem rég érkezett hozzánk. Első pár napban nem nagyon evett, voltunk dokinál, kapott szurit amitől megjött az étvágya, de kb 2 napra rá elkezdett menni a hasa. Az orvos szerint csak akkor kezdjük el a féregtelenítését ha már jól eszik, én vagy féregre vagy a macskatejre gyanakszom, de még nem merem elkezdeni féregteleníteni, hiszen éppen beállt a táplálkozása2017. nov. 17. 13:39
2/10 A kérdező kommentje:
Royal Cannin Second Age Kitten és alultasakosat, meg macskatejet 1x egy keveset.
2017. nov. 17. 13:48
3/10 anonim válasza:
A macskatej nem valódi macskatej, hanem szopós kismacskáknak kifejlesztett tápszer. Ugyanúgy, mint a csecsemők némelyik humán tápszerre, a kismacska is nyilván lehet érzékenyebb rá. Mellesleg háromhónapos macskának teljesen felesleges adni. Az azoknak a cicáknak lett kitalálva, akiket valami miatt (pl. anyamacska halála) muszáj elválasztani, mielőtt szilárd ételt tudnának enni. Egy 12 hetes macska már önállóan tud táplálkozni, gyakorlatilag mindenevő (mármint amit macska eszik).
4/10 A kérdező kommentje:
Megpróbálom akkor hanyagolni mindenképpen
2017. nov. 17. 13:54
5/10 anonim válasza:
Kérdező most tejpótló tápszerről vagy az üzletekben kapható macskatejről van szó? Az előző hozzászóló a tápszerről írt. A macskatej valójábam laktózmentes tej,attól nem lehet problémája.
6/10 anonim válasza:
Persze hogy lehet macskatejtől.
A cicák laktóz intoleránsak. A macskatejek többsége pedig NEM abszolút laktózmentes, hanem csak csökkentett laktóztartalmú.
Ha a cicád nagyon érzékeny a tejcukorra, akkor már egy minimális mennyiségtől is lehet hasmenése.
Milyen márkájú tejet kap? Olvasd el a csomagoláson, hogy mennyi laktóz van benne.
Én pl. most 2 félét vettem: Whiskas és Molly. A whiskasban 0,1% alatti a laktóz, a mollyban viszont csak 0,4% alattinak írják. Ez hatalmas különbség. Úgyhogy ebből látszik, hogy valamelyik márkájú tejben akár 4-szer annyi tejcukor is lehet mint a másikban.
7/10 anonim válasza:
#3 macskatej és macska tápszer nem ugyanaz!
A kérdező feltehetőleg a macskatejre gondolt.
8/10 A kérdező kommentje:
A whiskas macskatejre gondoltam
2017. nov. 17. 16:27
9/10 anonim válasza:
Az alutasakostól is lehet hasmenése, főleg ha egy átlagos cucc, és nem valami méregdrága, magas hústartalmú eledel.
10/10 anonim válasza:
Hagyd el egy időre a tejet is meg az alutasakosat is, mert mindkettőtől mehet a hasa. Csirkehúst esetleg főzhetsz neki, hogy ne csak szárazat egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!