Macska fülgyulladás kezelése otthon?
Sziasztok! Kb.egy hónapja találtam egy sovány kiscicát (akkor nagyjából 6-7 hónapos lehetett) és végül is a szüleim megengedték hogy megtartsam (feltétel: lakásba nem jöhet be, mert anyum allergiás a macskaszörre) pár nappal később észrevettem hogy az egyik (jobb) füle piros (kívülről is) és belül gennyes meg tele van fulzsirral. Mindennap óvatosan ki szoktam takarítani, viszont minden tisztítás után rázza a fejét és vérzik a füle. Szoltam anyumnak hogy el kéne vinni egy dokihoz, mert ez így nem jó, de ő csak annyit mondott, hogy ez egy macska, majd meggyogyul. Na most mit csináljak??
Ui.: Elvinnem én magam orvoshoz, de kb.2000 Ft-om van... Abból még nem hiszem hogy kijonne.
13/L
Anyádnak innen kívánom, hogy gyulladjon be a füle...
Hívd fel az orvost, kérdezd meg, kérhetsz-e részletfizetést.
Otthon sehogy nem tudod kezelni, mert egyrészt meg kell állapítani, mi okozza (atka? allergia? például), és annak megfelelő kezelés, gyógyszer kell rá. Ezt pedig állatorvos tudja megállapítani.
Mondd meg anyudnak, hogy azt kéred karácsonyra, hogy vigyétek el a cicát állatorvoshoz, és gyógyítsák meg. Egyébként kellene neki féreghajtó, bolhairtó is, és ivartalanítani is kellene. Ha nőstény cica, akkor mindenképpen, de ha kandúr, akkor is fontos lenne.
Mondd meg anyudnak, hogy az állattartáshoz az állatorvos is hozzátartozik, ami pénzbe kerül.
Ha karácsonyi ajándék helyett ezt kéred, biztosan megengedi.
Egyetértek az előzővel. Anyád soha többé ne menjen orvoshoz, hiszen csak egy ember, úgyis túl sok van belőlünk, most 1 ember nem oszt, nem szoroz. Meg vidd be neki a macskát, dörgöld oda az orra alá, és szard le, hogy allergiás. Kit érdekel? Semmivel sem különb az ember egy állatnál sem.
Ja, és mutasd meg neki a kérdést, meg a válaszokat is, üdvözlöm a drágát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!