Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak hogy a macskám...

Mit csináljak hogy a macskám egyen?

Figyelt kérdés

Az állatorvos szerint semmi baja, szóval nem betegség miatt nem eszik. Nagyon válogatós, és kb két fajta kaját eszik meg. Tudom sok ember azt mondaná hogy rakjam le elé és ha nagyon éhes lesz akkor megeszi, hát nem. Akkor napokig nem eszik, de egy apró falatot sem. Már kezdek aggódni mert folyamatosan fogy és már kitapinthatóak a csontjai..rossz ránézni milyen vékony lett.

Azt a kaját nem tudjuk neki venni amit szeret mert eléggé rossz környéken élünk és az itteni boltban nem lehet kapni. Néha tudunk tescoból rendelni amit megeszik nagy kiszerelésben és akkor az elég úgy 5 napig, de utána megint csak azt tudjuk venni amit nem szeret és nem eszik. Egyáltalán csinált ilyet más macskája is?

(A főtt étel szintén nem opció, a kisebbik cicánk megeszi de a nagy azt sem)

2017. nov. 11. 01:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem írtad, mivel próbálkozol, pedig akkor tudnék értelmeset mondani.

Prevital konzerveket általában szokták szeretni még a válogatósabbak is, sparban beszerezhető.

Amúgy igen, sokan mondják, "majd megeszi ha éhes lesz", és ebben van igazság. Viszont ez csak egy esetben működik: ha áttérsz egy tápra, leváltva ami miatt nem eszik, és folyamatosan azt adod neki. Akkor is ha nem szereti, pár hét után rájön hogy eszi, nem eszi, nem kap mást. Ha valóban éhes lesz, meg fogja enni.

Ha a lehetőségeid azt engedik meg, akkor nincs más választásod, következetesnek kell lenned. Igen, hisztizni fog, igen, napokig lehet hogy nem fog enni, de előbb-utóbb megszokja.

2017. nov. 11. 04:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Nyers húst (csirkemell, csirkeszív) próbáltad már?

Amúgy éheztetni nem szabad a macskákat, mert hamar tönkremegy a májuk tőle.

2017. nov. 11. 08:02
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 A Previtalt próbáltuk, ahogy minden mást is, márkásakat, márka nélkülieket, mindent. Egyedül a Felixet eszi meg és abból is csak azt a sensations szószosat, amiben azt hiszem 4-5 íz van.

Köszönöm a választ, viszont kizárt hogy hagynám éhezni. Nem tudom meddig bírja egy macska étel nélkül de már így is van hogy 5 napig nem eszik (egy kis száraztápot ropogtat néha, de csak azt nem lehet mert tönkremegy a veséje) szóval ez a valóban éhes lesz meg fogja enni dolog nálam tényleg nem opció. Nem azért mert jaj hisztizik, hanem mert így is iszonyatosan vékony már és nem akarom hogy tovább fogyjon.

#2 Igen próbáltam már, de semmi. Ennek tudom mi az oka, már nem éppen fiatal és sose kapott fiatalabb korában mert nővéremet nem érdekelte mivel eteti, anyám sose foglalkozott vele, most pedig hogy nővérem elköltözött én figyelek rá és próbálnám neki adni, de bele se szagol. ( a kisebbik kiskora óta kapja és az meg is eszi)

Viszont ezt a második mondatot nem értem, ki éhezteti?

2017. nov. 11. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:

A második mondat az éheztetésről inkább az első válaszolónak szólt :)

Egyébként írtad, hogy napokig nem eszik, ha nem olyat kap, ami a fogára való, és fogy. Ez nagyon nem jó, veszélyes már napos koplalás is neki.

Rendeljetek többet abból, amit megeszik, és mielőtt elfogyna, már akkor rendeljetek újra, hogy ne fogyjatok ki a kajájából.

Jobb ötletem nem nagyon van. Persze közben kínáljátok meg mással is, hátha elfogad mást is egyszer - de ha nem, akkor is muszáj valamit ennie.

2017. nov. 11. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem éheztetésről beszéltem, hanem nevelésről. Ugyanis ha a macska normálisan, következetesen van nevelve, akkor ilyeneket nem csinál. (#1 voltam)
2017. nov. 11. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Én megmutatnám másik orvosnak is.

Ha egy macska ennyire nem eszik, akkor valami baja van- ez nem csak finnyásság.

Finnyás macska, ha nem azt kapja, amit szeretne, max. 1-2 napig nem eszik, de utána már annyira éhes, hogy megeszi azt is amit elé tettél. SZóval szerintem itt másról van szó.

Az én cicám vesebeteg volt, és emiatt nem evett. Eleinte nála is így volt, hogy volt amit még megevett, mást már nem. AZtán egyre csökkent az ételfajták száma, amiket hajlandó volt megenni. Végül pedig már a "kedvencei" sem kellettek neki.

Mennyi idős a macskád? A veseelégtelenség elég gyakori cicáknál. AZ enyém 7,5 évesen halt bele.

Nem iszik sok vizet a cicád? És mennyit pisil?

2017. nov. 11. 20:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem eszik és folyamatosan fogy, az már inkább betegségre utal, mint finnyásságra. Miből gondolja az állatorvos, hogy nincs semmi baja? Milyen vizsgálatokat végzett rajta, csinált labort? Ha nem, akkor kérd, hogy csináljon, vagy vidd el másik rendelőbe.

Az a gond ezzel a Felixszel, hogy a tápértéke nagyon alacsony, tehát ha csak ezt eszi a macska, az még mindig nem jó neki (a semminél persze jobb). Próbáld beszerezni nagyobb tételben, netről lehet rendelni, és keverd össze neki száraz eledellel, hogy táplálóbb legyen. De ettől függetlenül vizsgáltasd ki a cicát alaposan.

2017. nov. 11. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!