Van ket cicam van egy problemam valami megoldas?
Szoval
Ket cica
Egyik 5 honapos a masik 2. A kisebb allandoan jatszik vagy tamadja a nagyobbatt. Ezzel meg nincs baj mivel nem bantjak ugy egymast... De a problema este jon. Amikor alszunk . A nagyobb cica velen alszik a kisebb is. De felkel es folyamatodan uti ragja a nagyobbat es nem hagyja aludni. Felkelunk folyamatosan arra hogy rohangalnak meg fujj a nagyobb es morog ra.
Mit tudok csinalni hogy este nyugtunk legyen? A kisebbik cica kezelhetetlen ezen a teren... valami megoldas?
Kinövi!
Az én kicsim is egy kis rosszaság volt. Bár így felnőttként is szereti szekálni az idősebb macskát. De szerencsére csak kicsit marakodnak, sosem vesztek még össze komolyan. Egyébként meg összebújva alszanak, mosdatják egymást, úgyhogy biztosan szeretik egymást.
A kicsit próbáld jobban lefárasztani. Játszódobozt készíts, vegyél olyan zsinóros-huzogatós játékot. Én szoktam nekik dobálni jutifalit is, rohannak utána, mint az őrült.
Éjjel pedig akárhogyan is próbálkozik, ne játtsz vele. Unatkozik a kis bogyó, de majd előbb-utóbb rájön, hogy éjjel csendes idő van. Van amelyik cica előbb, van aki később. Az én kissebbem 2-3 hónap alatt jutott odág, hogy éjjel nem piszkált senkit. Kitartás!
Napközben jobban le kell fárasztanotok, akasszatok mindenhová madzagokat, dobáljatok neki papírgalacsinokat, legyen mindig a szeme előtt valami játék, tudjon mindig hová felmászni, elbújni. Feliway párologtatót tudom még javasolni, nem mindenkinek van róla pozitív véleménye, nekünk pl. nagyon bevált, csak ezért merem ajánlani, elég drága egyébként.
Oltásokat megkapta már? Volt féreghajtva? Dokitól kérdezzétek meg mit javasol, amikor viszitek hozzá.
Azt jól értem, hogy a kicsi 8 hetes? Nem ledorongolásként, de ha 8 hetes, akkor még nagyon kicsi. :( Tudom, hogy legtöbben ilyenkor már elviszik a kiscicákat, mert nem szopiznak, de meg kellett volna várni a 10 hetet, hogy teljesen befejeződjön a szocializálódása, akkor nem lenne agresszív a nagy maccsal (még jobb megvárni, amikor az anyamacska magától kezdi leválasztani a kölyköket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!