Az 5 hónapos cicám nem akar az alomra szokni! Hogy tanítsam meg neki?
Az 5 hónapos cicám nem akar az alomra szokni! Már számtalan sok alommal probálkoztam, kristállyal, homokkal, még sóderrel is:’D!
De a lényeg, hogy nem hajlandó használni! Mivel tudnám ösztönözni, hogy rászokjon?
Egy fedett alomtálcát aminek van egy kis csapóajtója!
De az ajtót is felnyitottam a tetejét is levettem. Nem hatott semmit! A tálca az alvóhelyètől nem messze!
Ahová kedve tartja vagy törölközőre!
Alvóhely közelébe nem az igazi, a macska kényes állat, nem eszik, alszik, végzi dolgát egy helyen. Ennek a 3 dolognak érdemes mindig más-más helyet találni. Mellette egy nyugis helyet érdemes választani alomnak, ahol nem egész nap járkáltok. Nálunk pl az ember wc mellett van az egyik, másik az előszobában a szekrény mellett, harmadik az erkélyen (nyilván az csak jó időben használható).
A szilikonos almokat egyébként az enyémek se használták, leülepedett az aljára a pisi, megmaradt a szag és zavarta őket. Nekem sem volt kellemes tisztogatni. Próbálj meg jól csomósodó almot választani, amiből egybe ki tudod venni a pisit, mert annak erős a szaga, macska kényes, nem megy bele. Nekem ami nagyon bevált Cat's Best Nature Gold macskaalom, amiben gombócba összeáll a pisi, egybe ki tudom venni, és nagyon jó a szagmegkötő képessége is, ráadásul bio, wc-be lehúzható. Nagyon szépen tisztán tartható, takarékos, csak ezzel az alommal hajlandó a két cicám egymás almát is használni.
Egyébként más megoldás nem nagyon van, mint hogy megkeresd a megfelelő almot. Hiába teszel pisis papírt, vagy egész kakit az alomba, a macska csak akkor fogja oda végezni a dolgát, ahova kell, ha az jó helyen van, tiszta, és kényelmes is neki.
Más helyet kell keresni az alomtálcának, és le kell venni a tetejét, lehet, hogy örökre. Sok macska nem szereti. Az alom minősége akkor lehet, hogy itt másodlagos.
Messze kell lennie az alvóhelytől, a kajás, és a vizes táltól. Ennek mindnek távol kell lennie egymástól (kajás-vizesnek is). Csendes, nyugodt helyen. Nem fürdőszobában a mosógép mellett, hanem egy sarokban, ahova elvonulhat. Nézz körül a lakásban, hova tudod tenni, és próbáld meg máshol.
Van itt egy applikáció, játéknak se rossz a gazdinak, arról szól, milyen elrendezésű egy macskabarát otthon (a macska tárgyainak elrendezése):
De sok infó is van ezen az oldalon.
Nem tudom, milyen az életmódotok, ki mennyit van otthon, nem valami jelzésértékű dolog-e, hogy mondjuk sokat van egyedül, nem hiszem, hogy egészségügyi gond lenne, az a legvégső ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!