Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért csinálják ezt a cicáink?

Miért csinálják ezt a cicáink?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van 2, 6 hónapos kiscicánk. Nagyon aranyosak, nyugodtak, jó étvágyúak. 7 hetesen kerültek hozzánk.

A következő lenne a kérdésem: ha jól érzik magukat akkor az egyik "szopizza" a saját hátsó mancsát és közben dagaszt. A másik meg tetszőlegesen "szopiz" egy ruhadarabot vagy mást s közben dagaszt. Ez engem arra emlékeztet, amikor a kiscicák az anyamacska tejét szopják. Van ötletetek miért van ez és hogy lehetne megszűntetni? Lehetséges, hogy nem jutott nekik elég tej, vagy túl korán lettek elválasztva?

Trollok kíméljenek a kérdés nem kamu:) köszi:)

2017. szept. 19. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy túl korán lettek elválasztva, mert a minimum a 8 hét, de cicáknál a 10-12 hetes kor a legjobb az elválasztásra.

Ettől függetlenül nem feltétlenül ez okozza, nagyon sok cica, sőt kutyák is szeretnek valamit szopizni. Olyan nekik ez kb. mint mikor a kisgyerek szopja az ujját. Megnyugtató tevékenység.

Megszüntetni sehogy nem lehet, sőt sok állatnál egész életében megmarad ez a szokás. Nem árt, nem kell vele törődni.

Dagasztani meg a legtöbb cica szokott, ha jól érzi magát.

2017. szept. 19. 20:36
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm:) akkor kicsit megnyugodtam:)
2017. szept. 19. 20:38
 3/7 Mansour ***** válasza:
64%
Ez teljesen normális viselkedés, még a felnőtt cicák is csinálják! Nem mind, de elég gyakori. Erről megpróbálni leszoktatni nem lehet, és nem is szabad. Sőt, ha kiválaszt egy ruhadarabot, takarót, amit szívesen szopik, azt "fel kell áldozni" erre a célra, oda kell adni neki.
2017. szept. 19. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, efelől tényleg meg is nyugodhatsz.

Nekem anno az egyik dobermannon aludt el úgy, hogy szopta a takarója sarkát, mindezt egész életében művelte. :) Nem kicsit volt vicces látvány.

Pedig nem lett korán elválasztva, csak 12 hetesen.

2017. szept. 19. 20:45
 5/7 A kérdező kommentje:
értem köszönöm neked is a válaszod:)
2017. szept. 19. 20:46
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, ezt a "szopizós ruhadarabot" bevezetjük nekik:)
2017. szept. 19. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:
csak elgondolkoztam, h venni kéne nekik a kisállatkellék boltban kiscicáknak való anyatejet, mert ez lehet a baj. És akkor talán abba fogják hagyni, ha megkapják, de ehhez már nagyok. De most már megértettem, h ez nem baj, köszi:))
2017. szept. 19. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!