Macska összeszoktatás?
üdv. A nagy macskánk mellé hoztunk egy kicsit. Olvastam már az összeszoktatás témában több helyen is de erről amit a nagy macska csinál még nem találtam infót.
Nem fújtat a kicsire, nem vicsorog, hanem állandóan követi, közben prüttyögő hangokat ad aztán óvatosan! rámászik a hátára és a fogaival belecsíp vagy ráfog a kismacska nyakának hátsó részére (oda ahol az anyamacska is fogja vagy az állatorvosnál is lefogják). De az egészet nagyon óvatosan és lassan csinálja. Tehát látszik rajta,hogy nem akarja bántani. A nagy macska ivartalanított kandúr a kicsi pár hónapos nőstény. Ez gondolom domináns viselkedés lenne, meg akarja mutatni a kicsinek ,hogy ki a magasabb rangú (az alfa természetesen én vagyok :) ). A kérdésem igazából az,hogy esetleg hagyjam, hogy lejátsszák és a nagy "lenyomja" a kicsit, vagy továbbra is zavarjam el a nagyot ha ezt csinálja? Meddig szokott ez az izmozás általában tartani?
Megfordult nekem is a fejemben,hogy ez van :)
De nem mozog rajta a nagy macska csak lefogja. Bár lehet ,hogy mivel kb 6 hónapos korában lett ivartalanítva és ki is maradt neki a szexuális felvilágosítás csak nem tudja mit kell csinálni? Mondjuk még nem láttam macskákat ilyen helyzetben de feltételezem a kandúr csak csinál közben valami mozgást.
Mindenesetre elzavarom akkor ezután is. Remélem hamar leszokik róla.
Ha esetleg egyszer valaki még olvassa a kérdést mert ilyet csinál a macskája:
kb 3 nap alatt teljesen megszűnt a dolog. Valószínűleg lejátszották a hierarchiai posztokat. Nem töcskölni próbálta a nagy a kicsit, hanem egyértelműen hatalmi dologról volt szó. Ha a kicsi pl. bele akart enni a nagy kajájába akkor rögtön jött a rámászós lefogás. Inkább csak kutya ősei lehettek a macseknak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!