Veszettség gyanú. Macska (többi lent) ?
Figyelt kérdés
A macskámat szeptember 5-én róka támadás érte. Az ÁNTSZ 14 napos karantént szabott ki neki, viszont a 2 hét lejárta után mindenképp elakarják altatni a macskámat, hogy aztán az agyát megvizsgálva kiderítsék veszett-e. Mit tehetnék a macskám érdekébe? Kell lennie kiskapunak, hisz hiába nem ölhetnek le egy élőlényt sem!
(Amúgy én járok védőoltásra, mivel mikor az eset történt akkor megfogtam a véres nyálas macskát, a kezem meg tele volt friss apró sérülésekkel.)
Visszatérve a macskára, javuló tendenciát mutat, napról napra jobban van. Ugyan úgy dorombol, játszik, eszik, iszik.
2017. szept. 11. 15:56
11/14 anonim válasza:
Nem tudom a jogszabályokat. Azt erőltették rám, amit írtam. 21. Nap letelte után megjelent az állatorvos, megnézte hogyan sétál, hogyan játszik, hogy viselkedik. Majd adott egy papírt, hogy minden rendben, karantén vége.
12/14 anonim válasza:
Tessék, itt van neked törvény, te is megtalálhattad volna. [link]
Ha letelik a karantén tünetek nélkül, akkor az az állat már nem veszettségre gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!