Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Veszettség gyanú. Macska...

Veszettség gyanú. Macska (többi lent) ?

Figyelt kérdés

A macskámat szeptember 5-én róka támadás érte. Az ÁNTSZ 14 napos karantént szabott ki neki, viszont a 2 hét lejárta után mindenképp elakarják altatni a macskámat, hogy aztán az agyát megvizsgálva kiderítsék veszett-e. Mit tehetnék a macskám érdekébe? Kell lennie kiskapunak, hisz hiába nem ölhetnek le egy élőlényt sem!

(Amúgy én járok védőoltásra, mivel mikor az eset történt akkor megfogtam a véres nyálas macskát, a kezem meg tele volt friss apró sérülésekkel.)

Visszatérve a macskára, javuló tendenciát mutat, napról napra jobban van. Ugyan úgy dorombol, játszik, eszik, iszik.

2017. szept. 11. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom a jogszabályokat. Azt erőltették rám, amit írtam. 21. Nap letelte után megjelent az állatorvos, megnézte hogyan sétál, hogyan játszik, hogy viselkedik. Majd adott egy papírt, hogy minden rendben, karantén vége.
2017. szept. 13. 16:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Tessék, itt van neked törvény, te is megtalálhattad volna. [link]

Ha letelik a karantén tünetek nélkül, akkor az az állat már nem veszettségre gyanús.

2017. szept. 14. 01:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Na, mi lett vele? egészséges?
2018. ápr. 15. 00:05
 14/14 Ikszipszilon2 válasza:
Ns mi lett?🥺
2024. máj. 10. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!