Komoly, hogy a Whiskas, Friskies stb. száraz tápjaiban kb 1-2% hús van?
Figyu! Szinte naponta kiderül egy-egy, embernek szánt élelmiszerről, hogy nem az van a cetlin, amit az "élelmiszer" valójában tartalmaz. Vagy esetleg rákkeltő. (tegnap előtti hír : a chipsek ).
De ha belegondolsz, hogy immáron törvényben kell leírni, minimum hány százalék húst kell tartalmazni egy virslinek, vagy párizsinak ahhoz, hogy azt tényleg virslinek, vagy párizsinak lehessen nevezni ?
Akkor majd pont a házikedvencek esetében ne hülyítenének be, hány százalék húst tartalmaz egy agyonmárkázott állateledel?
Emlékszel még azokra a "tejekre", amiket később átkereszteltek a gyártók "tejital" névre ? De csak miután kiderült, hogy az a tej tehenet nem látott, növényi és mesterséges vegyszerekből készült.És a vevők csak kis része gondolt bele, milyen tej az, ami két évig is "eláll" !
Szerintetek hányan 100 emberből hányan tudják, hogy a vaníliás cukornak köze sincs a vaníliához?
" A vanillin, vagy metil-vanillin, (4-hidroxi-3-metoxibenzaldehid) (C8H8O3), egy aromás aldehid. A vanillin egyik szintézise eugenolból indul ki. Ezt először alkoholos kálium-hidroxid oldattal izoeugenollá alakítják. Ezt oxidációnak vetik alá, ekkor az oldalláncában található kétszeres kötés felhasad és vanillinné alakul." No! Ehhez adnak egy kis cukrot és kész a finomság!
Pont az állatok esetében ne hazudoznának a multik az összetevőkről és azok eredetéről, mennyiségéről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!