Hogy tudnám a kiscicám leszoktatni a szobába kakálásról?
Igen, ahogy írták, több almostál, alom minőség. Aztán az almos tál helye, az alomcsere gyakorisága. Mindenképp igazat adok az előzőnek, hogy ebben a helyzetben kell még alomtálca pluszban.
Illetve, amit kérdeznék: milyen a viszonya a nagyobb macskákkal, illetve fordítva? Nem pofozzák le néha a nagyobbak? Esetleg mikor te nem látod?
Sziasztok!
2alomtálca van,pont a kicsi miatt,de előtte1 v a 2nagyobb cicámnak,és nem okozott nekik ez problémát:ahogy írtam:az első perctől mind2oda végezte a dolgát,és máshova soha sem,pedig ugyanígy2-3hónaposan kerültek hozzám.Azt csináltam-amit valamelyikőtök tanácsolt-,h mutattam neki,h rosszat csinált-az orrát nem dugtam bele,mert azt sokszor az arcomhoz dugja:)-Amúgy ha otthon vagyok,és figyelek rá,akkor belecsinál az alomba,szóval nem hinném,h azzal van baja.Szerintem csak szivat,és bosszúból csinálja,mert sokszor vagyok távol,de ha otthon vagyok,maximálisan foglalkozom velük,és folyamatosan ürítem az almokat!
Szerezz be plusz alomtálcát, aminek alacsony a fala, és olyan helyre tedd, ami nem túl eldugott részén van a lakásnak. Próbáld a jelenlegi almostálat áthelyezni.
Minimum annyi alomtálca legyen ahány macska, de a legjobb, ha van egy pluszban. A macskáknál folyamatosan megy a dominanciai háború, a vizelettel, ürülékkel a területüket is jelölik (még ha nem is olyan agresszíven, mint az ivaros kandúrok), plusz a macskák nagyon igényesek, nem szívesen végzik oda a dolgukat, ahol más állat ürülékét érzik.
Milyen magas az alomtálca fala? A túl magas akkor lehet kényelmetlen neki belemászni. Van teteje az almostálnak? Van ajtaja? Ezektől általában félnek a cicák. Hol van elhelyezve? Ha nagyon eldugott helyen van, talán fél odamenni, ha pedig nagyon nyitott helyen van, akkor nem érzi magát biztonságban miközben végzi a dolgát. Milyen gyakran takarítod az almot? Ha a kakit nem veszed ki belőle minden nap, akkor a cicák többsége nem szívesen megy bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!