Akinek kinti cicája van, az mit csinál vele télen?
Én szívesen beengedném őket a házba, mondjuk nem csak télen, a szüleim viszont hallani sem akarnak róla, hogy akár csak egy lábukat is betegyék. Maximum azt tudnám talán kikönyörögni, hogy beengedhessem őket a meleg házba, de úgy, hogy bezárom őket egy szobába az emeleten, de nem tudom, mennyire tenne nekik jót, ha szinte az egész egész napot vagy legalábbis az egész estét egy kis szobában töltenék bezárva és csak egy kis időre engedném ki őket a szabadba :/ Kiengedni a szobából nem tudnám őket, mert akkor le tudnának menni a földszintre, a nappaliba és az étkezőbe is, anyámék meg akkor frászt kapnának..
Még ha építenénk is nekik kintre egy kis házat, olyasmit, mint egy kutyaház, abban is megfagyhatnának, nem? :( Mit csináljak velük?
Szia!
Nekem is vannak kinti macskáim. Ők télen esténként a garázsban alszanak, mert ott melegebb van. Viszont ha kint is hagyod őket, akkor is találnak majd egy számukra megfelelő helyet, ahol nem fagynak meg. De a házikós dolog is jó ötlet. Vihetsz ki nekik egy rosszabb párnát vagy egy pár olyan meleg ruhát, amit már nem hordasz vagy kinőtted. Azok majd melegen tartják őket.
Remélem tudtam segíteni!
Alapvetően benti macska párti vagyok, de legalább kinti-benti.
3 macskám van. 2-en testvérek, a harmadikat utcáról fogadtam be. A tesók abszolút bentiek, pár alkalommal voltak csak kint, de nem is nagyon kívánkoznak kifelé. A harmadik cicám nappal bent van, de este mindig elmegy valamerre, nem is itt alszik, de bent tartani sem tudom, mert addog ordít az ajtónál, míg ki nem engedem.
Ugyanez volt, mikor télen azok a -15°C-ok voltak, ki akart menni, de szerencsére semmi baja nem lett.
Szívós állatok a macskák, könnyebben elviselik a szélsőséges időjárást, mint pl a kutyák. Persze jó, ha van egy fedett kuckójuk szépen kibélelve, lehetőleg nem a földre rakva. Persze ha nagyon látszik, hogy át vannak fázva, segíts nekik, vidd be egy órácskára felmelegedni.
Csináltam neki bélelt dobozt a műhelyben, ahol meleg van.
Pont nem érdekli, inkább befekszik a szénába, és reggel ugy néz ki, mint egy mozgo szalmakalap sokszor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!