Kiesett a macskám az ablakon, kell aggódnom?
Az én pöttyem még kölyök volt, amikor kiesett a betonra az emeletről. Kicsit felszakadtak a körmei meg őrülten megijedt, ezenkívül semmi baja sem lett.
Ha nagy cica, talpra és puha fűre/földre esett, akkor szerintem 100%, hogy jól van és egyik életét sem használta el erre.
2017. aug. 27. 10:30
12/19 A kérdező kommentje:
Már ide is értünk,még van előttünk egy spániel.Mint ahogy írtam is ő több mint két éves,és egy nagyon szép nagyra nőtt izmos lábú cicafiú :)
Viszont akkor kéne valami hálót odarakni. A szokásos szúnyoghálót kiszakítja, zooplusson árulnak jókat. Ismerek macskát, aki 10 éven át kijárt a teraszra a nyolcadikról. Egyszer kellett neki véletlenül leugrania... És noha te még alacsonyan laksz (elvileg a macskák 8-10 méterről még egész jól tudnak ugrani), egyik barátnőmnek most tűnt el ugyan így a macskája, egy hónapja. Kiugrott és elrohant.
De remélem semmi baja :)
2017. aug. 27. 11:02
Szúnyoghálóból is van "macskabiztos", vagyis olyan, ami jóval erősebb a hagyományosnál. A zooplusos kisállatháló is jó, de ha az is van meg szúnyogháló is, a kettő együtt nem valami szép látvány. Mi egy helyi céget hívtunk fel, kijöttek, lemérték, aztán visszahozták a keretre feszített hálót és felszerelték. Azóta nyugodt vagyok!
2017. aug. 27. 11:07
15/19 A kérdező kommentje:
Haza is értünk, kutyabaja a drágának,csinált neki röntgent a doki megtapogatta tetőtől talpig,még a fogait és a karma alatti puha részt is megvizsgálta,nagyon szépen tűrte és a végén még jól meg is dögönyözte őt :D Annyit mondott hogy egy ilyen sokkhatás után kicsit félénkebb lehet pár napig,de én ilyet nem észleltem. Kaptunk fájdalomcsillapítót ,és azt mondta ha bármi szokatlant észre vennék rajta a nap bármely részében nyugodtan vihetem.Le a kalappal előtte hogy vasárnap délelőtt egy telefon után a rendelőjében fogadott minket! 5000ftot nekem megért,hogy nyugodtan aludhassunk,apának meg nem kell tudnia.. :) A zooplus drótos megerősítésű macskahálójával szemezek,apa hazaér és leméri az összes ablakot.Csak arra kiváncsi lennék ha valakinek van vele tapasztalata, milyen a minősége?Nem ez a macskabiztos de mégis szétrágja és kipotyog ugye?
Én azt olvastam, hogy olyat sose vegyünk. De ha fent vagy facebookon, kérdezd meg Pesten Hallottam macskákkal-ban, ott nagyon segítőkészek ilyen téren és nagy a tapasztalatuk. :)
2017. aug. 27. 11:32
17/19 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen a segítséget! :)
Örülök, hogy nincs baj!
De jó, hogy vannak ilyen emberek is, akik nem sajnálják a fáradtságot és fontos nekik, hogy biztosan rendben legyen a cica. Minden négylábúnak ilyen gazdit kívánok!
2017. aug. 27. 13:03
19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretjük őt,ez annak az oka hogy az eredeti menetrend szerint csak addig volt nálunk maradása amíg meggyógyul,mert beteg volt amikor befogadtuk.De ahogy ápolgattuk,gyógyítgattuk egyszerűen a szívünkhöz nőtt.Azóta ő a kis szőrös gyerek :) Ja és hozzáteszem hogy világéletemben kutyás voltam! :) Sosem voltam oda a cicákért,félre értés ne essék nem utálatot éreztem inkább olyan semlegességet.De ez a kis jószág teljesen átformálta a véleményemet,és a hozzáállásomat :)
Kapcsolódó kérdések: