Melyik macskát ajánlanátok nekünk?
Állatot ne fajta, hanem egyed szerint válassz. :) Persze van egy általános megítélés a fajtákról, de közel sem igaz minden egyes egyedre.
Nekem a Perzsa és a Main Coon tetszik ezek közül a fajták közül. :D
Nekem az ún. keverék házimacskák a kedvenceim.
A cicáknak amúgy elég egyedi jellemük van, egy fajtán belül is.
Nekünk egy Maine Coon kandúrunk van, igaz, még csak 17 hetes, de nála barátságosabb, jól szocializáltabb cicával még nem igazán találkoztam. Rendkívül játékos is, de ez ugye minden kiscicára igaz. (A tenyésztője szerint felnőtt korban is gyerekek, játékosak maradnak.)
Szeret a közelünkben lenni, mindenhova követ, mindig ott van, ahol mi, és gyakran fekszik/pihen mellettünk. Nem nevezném kifejezetten, klasszikus értelemben vett bújósnak, mert odabújni nem szokott, ölben lenni nem szeret, de szívesen alszik a karomon/lábamon, vagy "fogdos" minket, szimatol, még mosdatni is próbálta a hajamat... Egy kis nyúzás sincs ellenére, ha megunja, legfeljebb odébb megy.
Több házicicám volt életem során, a páromnak is, de egyik sem volt ilyen türelmes, nyugodt, toleráns példány. A Maine Coon leginkább egy kutya, macskában. Igazi szobacica, igazi családtag.
Sajnos, arról nem tudok nyilatkozni, hogy más állatokkal vagy kisgyerekekkel hogy jön ki, mivel nálunk csak ő van.
Szerintem sok múlik azon, hogy élete első 12 hetét milyen környezetben tölti. Ha egy nagyon jól szocializált, alapvetően emberközeli példányt szeretnél, érdemes a fajtatisztákat megfontolni (na nem a bengálikat, de szerintem a felsorolt fajták közül bármelyik lehet ideális családtag), mert egy lelkiismeretes tenyésztő erre nagyon odafigyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!