Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 6 hetes kiscicám nem eszik...

6 hetes kiscicám nem eszik semmit! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
két napja van nálunk a 6 hetes kiscicám.sokat alszik, és legalább vizet lefetyel.(ami jo mer nem szárad ki.) de nem ezsik semmit. probáltunk neki bolti tejet adni, házitejet(mind kettőt langyosan) de aztsem eszi meg. próbáltunk még junior macskaeledelt, de aztsem fogadja el.olvastam olyanokat hogy esetleg cumisüvegből, vagy vegyek tápszert neki állatpatikában. szerintetek?
2010. máj. 25. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkepp kerd ki egy allatorvos tanacsat. Ha nincs ra penzed, akkor legalabb telefonon erdeklodj, hogy mit lehetne tenni.
2010. máj. 25. 10:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi cumisüvegből etettük a piciket, ha az anyjuk nem akarta őket gondozni, túl soványak voltak, vagy épp elpusztult az anyjuk [ilyen 1x volt]. Mindig elfogatták, pedig akiknek az anyjuk időközben meghalt, 2 hetesek voltak! :)

De a tejet [gondolom tehéntej] higítsátok fel vízben, különben hasmenése lesz, és azt nem nagyon bírják legyűrni a kiscicák [szombaton halt meg egyik cicám hasmenésben :( szal...]

Fele-fele arányban víz+tej.

2010. máj. 25. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Hívd fel azokat, akiktől elhoztad, és kérdezd meg, ott mivel etették, milyen ízekhez van szokva! Feltételezem, hogy már egy ideje evett önállóan, ha odaadták. Ha ott is tejet és tápot kapott, nálad mégsem fogadja el, akkor valószínűleg meg van még zakkanva kicsit az új helytől, ez esetben ne izgulj, hamarosan vissza fog jönni az étvágya.
2010. máj. 25. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Hiányzik az anyja!

Korai 6 hetesen elhozni, nem mindegyik egyforma ha rákap a húsra csak akkor szabad elhozni!!!!!!!

Vidd vissza az anyjának vagy vegyél cumisüveget neki, és az öledben tartva pátyolgasd és cumiztasd!!!

De nemártana hazavinni az anyjához amig nem kap rá a húsra ezt soha ne felejtsd el!!!!!!!!!!!!!!!! Egy cicatartó.

2010. máj. 25. 10:58
 5/7 hell-ikon ***** válasza:

Tessék elvinni orvoshoz, mert az nem normális, hogy 2 napja nem evett semmit és, hogy 6 hetesen sokat alszik. Ez egy nagyon aktív korszak a kiscicák életében.

A környezetváltozás nem magyarázat a 2 napos étvágytalanságra és az állandó alvásra. Ha sokat vársz az orvossal, éhen halhat nagyon gyorsan a cica, pláne 6 hetesen.

2010. máj. 25. 11:04
 6/7 anonim ***** válasza:

10:54 vagyok.

Szerintem nincs az az eszement macskatartó, aki úgy odaad kiscicát, hogy az előtte nem evett még önállóan. Inkább az ízekkel lehet itt baj. Nekünk is szokott lenni kiscicánk, tudjuk, mennyire meg tudnak szokni ízeket. Lehet, hogy ez a cica még sosem látott tápot, mert összecincált főtt húsdarabkákkal, parizerrel stb. etették. Nekünk is volt már olyan leendő gazdi (nyugdíjas néni), aki megkért, hogy ne szoktassuk tápra a cicát, mert nem fogja tudni megvenni neki, házi koszton fog élni.

2010. máj. 25. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem mondanám h korai és ez tapasztalat! szombaton egy 4 hetes cicust hozztam el. első nap nem evett mádoik nap: tejet evett és már kakilt is. harmadiknap benyomott mindent amit adtunk neki :D szóval adjatok neki több féle ízt pl. a miénk a vrislit eszi nagyon tejjel öblítve =)
2010. máj. 25. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!