Hogyan csempésszek be még egy macskát a lakásba?
Figyelt kérdés
Van egy 8 hetes kiscicánk, egy hete került hozzánk, de szeretném, ha nem lenne egyedül. Viszont félek a férjemtől, hogy mit szólna hozzá. Már többször említettem neki, hogy kellene a cicának egy társ, de mindig elutasító volt sajnos...2017. aug. 16. 10:34
1/12 anonim válasza:
Ha meglátja a szegény kiscica viharverte kis pofiját biztos meglágyul a szive:)
2/12 anonim válasza:
Ezt a kérdést inkább a párkapcsolati problémákhoz kellett volna írnod, mert nem a cicáról szól, hanem a kapcsolatodról. "félek a férjemtől" - ez már önmagában sem valami biztató.
Amúgy, sehogy ne csempéssz be. A cica elvan egyedül is. Háziállatot pedig csak úgy szabad hazavinni, ha abba minden családtag beleegyezik.
3/12 anonim válasza:
Mondjuk felnőtt ember módjára megbeszéled vele és nem viselkedsz úgy mint egy 10 éves tinilány aki hazacsempész egy macskát/kutyát, hogy aztán biztos megengedik az otthoniak?
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy ez már párkapcsolati probléma vagy rossz beidegződés is, hogy általában a férfi viseli a nadrágot és övé az utolsó szó! Viszont sok családnál konfliktust jelent, hogy az egyik fél szeretne egy bizonyos állatot, viszont a másik nem.
2017. aug. 16. 10:42
5/12 anonim válasza:
Sehogy! Beszéld meg vele, és ha belemegy akkor oké, ha nem akkor nem. Az ő háza is nem? Akkor hadd legyen beleszólása! Te mennyire örülnél neki, ha tudtod nélkül vinne haza valami olyan állatot, amit te nem szeretnél, pl. kígyót vagy hasonlót? :D
6/12 A kérdező kommentje:
Fele-fele tulajdon. És ha nem megy bele, akkor nekem miért kellene erről lemondanom?
2017. aug. 16. 10:53
7/12 anonim válasza:
Ez egy nagyon rossz kapcsolatnak hangzik hogy ennyire nem tudtok egy ilyen apróságon dűlőre jutni. Miért félsz tőle? Beszéld meg vele, gondolom nem ő takarít utána elsősorban. Ez meg egy oltári nagy butaság úgy gondolom hogy a férfié az utolsó szó, de hogy nekem legalábbis nem kéne ilyen típusú férfi az is biztos.
8/12 anonim válasza:
Hidd el, hogy nem kell társ annak a macskának. Rivalizálnának. A macska alapjáraton nem kimondottan társas lény. Persze össze lehet szoktatni, de nem biztos, hogy bejön. Aztán ha ellenkező neműek, ivartalanítani is kell mindkettőt. Meg amúgy is, de mindegy,
9/12 A kérdező kommentje:
Én úgy vettem észre, hogy a pici macskának igenis kell a társ! Eredetileg 2 cicát szerettem volna elhozni egyszerre, de mire mentem ezért a cicáért, a testvérét már elvitték. Nagyon sokat nyávog, keresi.
Természetesen ivartalanítva lesz mindkettő.
2017. aug. 16. 12:08
10/12 anonim válasza:
Persze, hogy nyávog, keresi. Az a családja volt. A macskák kötődnek a családtagjaikhoz, de egy idegen macskával nem biztos, hogy jóban lennének. Össze lehet őket szoktatni, akkor elviselik egymást, de nem lesz belőle barátság. A lakást felosztják maguk között, és stresszesek lesznek, akárhányszor meglátják a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!