Adhatok emberi fogyasztasra szánt hus/halkonzervet macskanak?
Azert kerdem, mert a macskaknak keszult alutasakos/konzerv kajak nem igazan hasznosak nekik, sot az osszetevokre neha rossz ranezni. Valami magasabb hustartalmu etelt szeretnek adni a macskamnak, de nem tudom erre alkalmasak-e pl a natur olajos halkonzerv (olajat felitatnam rola) vagy uveges ruszli, esetleg hustartalmu konzervek, amelyeket mi, emberek is fogyasztunk.
Segitsektek, errol eddig nem talaltam cikket googlen, ti mit gondoltok?
Termeszetesen torekednék arra h ne legyen tul fuszeres stb a huskonzerv. De gondolom ezekbe is vannak tartositoszerek, adalekanyagok, edesitoszerek, ugyanugy mint a macskakonzervbe, de szerintem amiket mi eszunk konzerveket azokban tobb a hus meg a hasznos tapanyag
Az én macskám 17 évet élt. Marha májat, szívet, vesét felkockázva raktuk a fagyóba, adagonként.
Nagyon büdös, főleg a vese.
Mellé száraztáp.
Az emberi konzerv azért nem jó, mert magasabb a sótartalma, ami a macsnak halálos lehet.
Persze egy falat "leesik", az nem baj, csak ne legyen főétkezés.
Néha tojáshéjat süss átvsütőben, törd porra és keverd az ételébe!
Halkonzervet adhatsz, ami nem sózott.
Húskonzervet ne, mert ezek rengeteg nátriumot tartalmaznak, amik nagyon károsak a cicára.
Legjobb egy jó minőségű száraztáp, ezenkívül nyers hús: csirke, csirkeszív, más baromfi, marha, nyúl, hal. Havi egy nyers tojás.
Amit NE adj: disznó, vaddisznó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!