A macskák párosodnak önszántukból a saját testvérükkel?
Van egy kismacskám, akit egy ismerősömtől hoztam el és azt mondta, a szülei testvérek voltak. De nem értem, miért párosodnak egymással, amikor van az anyukáján kívül 2 másik nőstény is, meg az anyja testvérén kívül egy másik kandúr macska is..
Ez mennyire megszokott a macskáknál, hogy ilyen közeli rokonok nemzenek kismacskákat? Bennük nincs valami ösztön vagy ilyesmi, hogy mondjuk a testvérüket ne akarják meghágni, mert beteg kiscica születhet ebből a viszonyból?
Egyébként a kiscica fekete színű és az anyja is fekete, meg az állítólagos apja is, a másik kandúr cica pedig szürke cirmos. Lehetséges, hogy mégse testvérek a szülei, hanem a szürke fiúmacskától van az én cicám is, csak kinézetre az anyjára ütött?
Fuuu...
Mondd meg az ismerősödnek, hogy azonnal kérjen időpontot a macskái ivartalanítására, mert borzasztó, mennyire nem ért a macskákhoz, és beteg, felesleges almok származhatnak onnan.
Igen, sajnos ha a kandúrok be vannak indulva, gondolkodás nélkül erőszakolják a nőstényeket. A macskák pedig azt nem tudják, hogy testvérek utódai betegek lesznek.
Mert amikor mondtam, hogy elhozok egy kiscicát, még nem tudtam, hogy elvileg testvérek a szülei..
Mondjuk nem látszik rajta, hogy bármi baja lenne, az állatorvos is ránézett, amikor az első oltását kapta múltkor és ő is azt mondta, egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!