Miért mondják, hogy olcsó az ivartalanítás?
Figyelt kérdés
Ismerősöm fiú macskáját ivartalanítatta nemrég, mindennel együtt 20.000 Ft volt.2017. aug. 1. 13:31
1/13 anonim válasza:
Kinek mi számít olcsónak... Állatorvosonként is változóak az árak. Kandúrnál a 20 ezer kicsit magas.
2/13 anonim válasza:
Sokkal olcsóbb egy alkalommal 10-20.000 Ft-ot rákölteni, mint aztán ha elkap egy (akár nemi úton terjedő) betegséget és azt kezelgetni. Ha nőstény macskáról van szó, akkor pedig a kölykök felnevelése is pénzbe kerül. És aztán azokat ki fogja ivartalanítani? Születik 6 kölyök, ivartalanításuk 60-120.000 Ft, de gondolom nem lennének, akkor meg mennek az utcára, szaporodnak tovább és tovább...
3/13 anonim válasza:
Mondjuk az ismerősödet eléggé lehúzták, a mi közel 40 kilós labradorunkat is ennyiért ivartalanították :D
4/13 anonim válasza:
Akkor jól átverték. Én pesten voltam nagy múltú klinikán, 7500 volt...
5/13 anonim válasza:
Egy jelenleg futó ivartalanítási akcióban pl. egy kandúr macskát 2000 Ft-ért ivartalanítanak, de kutyát is legfeljebb 10 ezerért (testmérettől és nemtől függően). Azért ezt nem mondanám drágának, főleg, ha összevetem a nemkívánatos szaporulattal kapcsolatos költségekkel.
6/13 anonim válasza:
nekem is 7-8 ezer körül volt kandur cicámnak.
Vidéken!!
7/13 anonim válasza:
Hímeknél még lehet olcsó, de nőstényeknél a csillagos ég a határ. Minden esetre még így is olcsóbb, mint a kiscicákkal/kiskutyákkal járó költségek.
8/13 anonim válasza:
Jó lehúzos helyre vitte az ismerősöd. Én bp n 5500ft ért ivartalanítottam nemrég a kandúrom.
9/13 anonim válasza:
Akkor eléggé lehúzták, az én kandúrom 5000 volt.
Egyébként meg kinek mi az olcsó. Tekintve, hogy ivartalanítással egy csomó betegséget meg lehet előzni, illetve a kandúr pl. nem pisálja össze a lakást, és nem kell a kár kijavítására költeni, nőstény cicánál pedig a kölykök felnevelését finanszírozni, szerintem hosszú távon jobban jön ki vele az ember. Másrészt meg, ha egyszer a macskád élete során nem tudsz kiadni egy 5-10-15 ezer forint körüli összeget, akkor nem kötelező ám állatot tartani.
10/13 anonim válasza:
Tényleg elég soknak tűnik a 20 ezer ft...Nekem kislánycicám van és múltkor kérdeztem az állatorvost, hogy őt mennyiért lehetne ivartalaníttatni és mondta, hogy 13 ezer ft, pedig egy vidéki kertvárosban lakunk, ahol sokkal drágábbak az ilyen dolgok, mint pl. bent a városban xd Nem tudom, hol élhet az ismerősöd, hogy a fiúmacskát ennyiért ivartalanítják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!