Miért vakarózhat a macskám?
1 éves, bolhairtó spot-ont kap rendszeresen. Férgek ellen is kezelem 3 havonta, mást nem kap.
Naponta vakarja a füle tövét úgy 5-10x 5 másodpercig, amióta nálam van.
Kinti-benti. A város szélén lakunk, így alig van forgalom.
De többet tartózkodik benn. Ha kimegy, akkor is leginkább csak a tetőre napozni, vagy a szomszéd nénihez
Ez az első állatod?
Minden macska vakarózik.
Akkor van baj ha már véresre vakarta a fülét.
Tehát kinti-bent. Szokott egerészni vagy madarakat elkapni? Amennyiben igen, akkor nem elég a 3 havi férgek elleni kezelés és az sem mindegy, hogy milyen féreghajtót kap a macsek.
Valóban lehet atka és akár bolha is. A bolhairtó spot-ont milyen időközönként csepegteted rá? Mi a neve a spot-onnak?
Vitaminthe nevű féregirtó pasztát használok és fypryst cseppet. Bár nem Magyarországon élek, nem tudom ismered-e ezeket.
A füle tiszta, a bundája pedig fehér (fekete és narancs pöttyökkel), úgyhogy ha bolhát nem is, de bolhakakit tuti találtam volna.
Van bent alomládája, féregtelenítés után mindig becsukom, és ha ürített megnézem, hogy termelt-e élősködőket is. Kölyökként volt benne féreg, azóta nem találtam semmit. Úgyhogy szerintem elég a 3 havi féregirtás. Egereket-verebeket néha fog, de sosem eszi meg, mindig idehozza nekem, miután megölte.
Végülis nem sebesre vakarja meg semmi, de azért szerintem túl sokat vakarózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!