Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A "macskás nő" sztereotípia?

A "macskás nő" sztereotípia?

Figyelt kérdés

Mindig is akartam macskát, szeretem őket, de nem mertem belevágni, mert sokat lenne egyedül, egyedül élek és régóta nincs párom.

Körülnéztem menhelyen a múlt héten és kérdeztem ismerősöket van-e valahol kiscica.

Erre többen mondták,hogy így "macskás nő" leszek, sosem lesz senkim és a macskám fog megenni öregkoromban, ki se fogok mozdulni hanem a macskámmal ülök majd otthon, nem mehetek programokra, utazni mert egyedül nem tudom majd hagyni, vegyek kutyát inkább, mert sétáltatás közben ismerkedhetek stb.

Ennyire beszűkíti az ember életét, ha macskája van? Szerintem ezek elég gonosz szövegek...az egyik, aki ezt mondta, tart is macskát,igaz neki van férje.

Én nem gondolnám, hogy az ember nagyon magába fordulna ha állata van (én régebben madarakat tartottam csak), de elbizonytalanodtam.

2017. júl. 23. 07:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

Pont szrd le azok véleményét, akik ilyesmit mondanak! Mit törődsz azzal, hogy ki osztja a nincset, ha egyszer hülyeségeket beszél! Szerintem lövésük se arról, milyen ajándék, mekkora többletet adhat macska és egyéb házikedvenc tartása. Vagy valóban a rosszindulat süt belőlük, mert mennyivel kielégítőbb számukra ugyanolyan sekélyes gondolkodásúnak és magányosnak látni valakit, mint amilyenek ők lehetnek. Csak ebben az egy lépcsőházban, (beton, 10 emelet, 64 lakás) ahol én lakom, 14 kutya, 8 macska, mittudoménhány hullámos papagáj, 2 kakadu, egy vadászgörény, 3 tengeri malac, 2 teknős van...és biztosan sok minden, amiről még nincs tudomásom. És nem azok véleménye szerint ugrálunk, akiknek semmi tapasztalata nincs arról, milyen szeretetet, társat jelenthet pl. egy cica.

Próbáld hinni, hogy mi, állattartók, de még a "macskás nők" sem csinálnak gondot abból, hogy szóbaálljunk-e azzal, aki "csak" papagájt tenyészt, vagy macskát tart. Legtöbbünk nem kapható arra, hogy aszerint ítéljük meg embertársainkat, milyen állatokat tart, vagy nem tart a másik. Inkább azoktól óvakodunk, akik ágyi poloskát és csótanyt "tartanak".

Egyik idős nénit és kedvencét a többi kutyás segítette, miként tanítsa, nevelje meg a befogadott, menhelyi kutyáját, hogy ne ugasson, míg pl. vásárlás idejére egyedül marad. Tahó baromállatok itt is (mindenhol) tenyésznek. Megfenyegették a nénit, hogy elvetetik tőle a kis tacskó-keveréket. Nem jött be nekik a rosszindulatú kezdeményezés, aláírásgyűjtés, mert addigra nem volt indok, miért is vitetnék el a néninek szürke hétköznapok elleni lelki terápiát, szeretetetet jelentő társat. Sőt! Pont az ellenkezőjét érték el a háziboszorkányok: a néninek azóta csak minimális összeget kell költenie a kutyus kajájára, mert "véletlenül" mindig akad valahonnan finomság, ami egyébként a szemetesben végezné, és ha kórházba kell mennie pár napra, egy percig sem kell tépelődnie azon, addig hova is tegye a kutyát. Mióta pedig az egyik véreszájú gonoszt kiosztottam, hogy azzal törődjön, ő milyen részeg állatot tart otthon férj helyett, és én sem reklamálok, ha ő a lépcsőházban úgy ugat, hogy zeng tőle a ház, azóta békén hagyja a nénit. Régebben azokba is belekötött, akik kint az utcán cinkét etettek télen, most messze kerüli azokat, akik nem osztják az ő véleményét.

Ha nálad a tartáshoz minden feltétel adott, akkor gondolkodj el azon, hogy neked "szűkíti be az életed", ha nem tartasz olyan háziállatot, ami mindkettőtöknek gazdagíthatja a mindennapját. Mielőtt végleg "elbizonytalanodsz", tegyél próbát, ezentúl kinek véleményére érdemes adnod, volt-e valós alapja a félelmeidnek! Szerintem "embertársaidban" előbb csalódhatsz, mint egy macskában. Szerezz be egy cicát, akivel megosszad a szeretetet. A lelki szegényekre meg hagyd rá, mit pampognak : addig sem unatkoznak!

2017. júl. 23. 09:44
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Nekem cicám van és én azt csinálom, hogy hámot teszek rá és berakom a hordozójába (ami úgy néz ki mint egy sima táska lenne, nem feltünő) és elviszem benne a tőlünk 10 percre lévő parkba. Ott kirakom a plédemet, hordozót kinyitom, hám vége a csuklómon és előveszem a könyvem és tanulok. Cica max 5 percen belül kiugrik és elkezdi felfedezni a környezetét. Játszik a levelekkel, vagy csak elmélyülten nézi az embereket. Sokan csak.mosolyognak, de naponta jönnek emberek, hogy simizhessék a cicát, nők, gyerekek, de férfiak is. A cica imádja, otthon ha előveszem a hordozót, akkor igrik bele, megáll és hagyja, hogy ráadjam a hámot. A titok annyi, hogy apránként és kiskorától kell hozzászoktatni. Szóval az én esetemben kifejezetten közelebb hoz az emberekkel a cica.
2017. júl. 23. 10:21
 13/14 anonim ***** válasza:
68%
Azért nem veszélyes egy parkban ,kivinni hámon a macskát? Rengeteg az eleresztett vad kutya egymást is megtépik ,macskának meg főleg nekimegy ,menekülni se tud a póráztól a fára.
2017. júl. 23. 10:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért kell a póráz, hogyha megilyedne, akkor ne elszaladjon, hanem fel tudjam rántani magamhoz. Egyébként itt még egyszer sem láttam eleresztett vadkutyát.
2017. júl. 23. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!