Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Gabonás, vagy gabona mentes...

Gabonás, vagy gabona mentes száraz táp?

Figyelt kérdés

Ugye a Royal Canin és a Hill's mindenképpen jó tápok, csak nem biztos hogy nagyon jók... Hiszen van bennük gabona is, egyes típusaikban pedig kukorica is. Valamint az áruk elég borsos. Mégis rengeteg állatorvos ajánlja.

Ezzel szemben ott a hasonlóan aranyárú "szuper prémium" Orijen gabona mentesen, 40% körüli fehérjével. A prémium Acana és Real Nature 36-38% körüli fehérjével, 65+% húsból, szintén gabona és kukorica mentesen, valamivel olcsóbban... Ezeket is jónak mondja néhány orvos, de állitólag sokan "tüntetnek" is ellene, mivel szerintük sok benne a fehérje is vesebetegséget okoz, stb.

Nektek mi a véleményetek a témáról? (A nedves eledeleket, a BARF és PREY módszert most légyszí ne keverjük bele)

2017. júl. 19. 20:30
 1/3 Dzseri ***** válasza:

Egy ideje a royal canint sokan szidják, hogy nem olyan jó minőség, mint amilyen sokba kerül. Magyarán túlárazott. Ez főleg azóta van mióta a gyártás átkerült Oroszországba.

Mi is azt esszük :-D most próbálunk áttérni Brit Care Missy-re több-kevesebb sikerrel. Az Rc-ben az sem tetszik, hogy nincsenek ráírva rendesen %-ban az összetevők. A Brit Care Missy tartalmaz: szárított csirke (20%), a rizs, csirkemell (14%), szárítjuk pulyka (14%), csirke zsír, szárított alma, csirkemáj (2 %), stb.

Tehát 50% húst és összesen 36% fehérjét.

Nincs benne kukorica, szója, búza és hipoallergén. Rizs van benne. Nekik is van gabonamentes tápjuk az krumplit tartalmaz.

A macskának sok fehérje kell, sokkal több mint pl egy kutyának.

remélem megszokják a macskáim egyenlőre nem rajonganak érte, pedig csak kis mennyiségben kevertem a korábbi tápjukhoz.

2017. júl. 19. 20:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én maine coon cicám csak Orijent eszik,mást nem szeret,próbáltam RC-t, Hill's-t is.
2017. júl. 19. 21:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Én gabonamentessel etetek (Acana), tenyésztő ezt ajánlotta, meg nekem amúgy meggyőzőbbnek tűnnek az érvek a gabonamentes mellett. Nekem be is vált, cicó nem hízott el, nem eszi túl magát, nincsenek emésztési gondjai, a szőre gyönyörű. RC-ról meg szinte csak rosszat hallottam. Aki meg mégis ajánlotta, az olyan elszántan tette, hogy erősen elgondolkodott, nincs-e véletlen szerződése a beszállítóval.
2017. júl. 22. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!