Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám már egy hete csak...

A cicám már egy hete csak alszik, pár napja nem eszik és nem iszik, mi baja lehet?

Figyelt kérdés
Más tünete nincs, nem látszik, hogy fájdalmai lennének, szervi elváltozást sem tapasztaltunk. Nem hány. Viszont nem is mosakszik, hőemelkedése van. Egyfolytában alszik. Orvosnál már voltunk, de ő sem tud mit mondani. Adott neki lázcsillapító és étvágynövelő injekciót. Valaki tud tanácsot adni, vagy volt már hasonló gondja a cicájával?
2010. máj. 21. 22:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hát én nem vagyok szakértő de ha hőemelkedés(láz) az nem gyulladást jelent valahol a szervezetben .Meg lehetne próbálni valami gyulladáscsőkéntővel biztos van ilyen macskáknak is
2010. máj. 21. 22:18
 2/11 anonim ***** válasza:

én cicámnak anno a mancsa triplájára dagadt, és mikor hazajött beadtam neki kajában egy fél 625 mg-os curamot reggel, délben és első nap este is...át aludt 2 napot és rendbe jött a mancsa, szal sztem próbáljatok vmi gyulladáscsökkentő cuccost adni neki kajába keverve olyanba amit szeret pl tojássárgája (én cicum imádja)...

amúgy meg nemtom, ha lázas akkor kellemesen hideg vízzel tölts meg fél literes palackokat és pakold mellé 1-2 óránként cserélve ezzel gyorsan le lehet hűteni ha gáz lenne...én cicám anno a halálos macska influenzát kapta el és vele kellett ezt játszani ha már elmúlt az injekció hatása és még lázas volt...lehet hogy csak megfázott amennyit esett mostanában...nemtudom :S

én csak ennyit tudtam hozzászólni sajna :(:(

19/L

2010. máj. 21. 22:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Az enyémnél akkor jelentkeztek hasonló tünetek, amikor a májműködése majdnem leállt, csak kb. 10 %-a működött. Egy hét alatt meghalt. Ő is úgy nézett ki az utolsó napokban, mintha aludna, de tkp. már éber kómában volt. Laborvizsgálatot csináltak neki? Ha nem akar enni, adjál neki szőlőcukros vizet. Natúr szőlőcukortablettát oldj fel vízben ( egy kisebb pohárban 4-5 szemet) és injekciósfecskendővel nyomd a szájába. Naponta 2 dl.t bele kéne tuszkolni.Oldalt be tudod dugni, ott van rés a fogai között. Muszáj, mert ki fog száradni.
2010. máj. 21. 22:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Ötletem nincs,hogy mi lehet,de így 1-2 napon belül biztosan vége lesz,szerintem,keress egy másik orvost,hátha több fogalma lesz,mint a másiknak,tényleg tuszkolj bele vizet.Az állatok ha lázasak általában sok vizet isznak,de ha a tiéd ezt sem teszi,akkor nagy baj lehet.Drukkolok!
2010. máj. 21. 23:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy ez komoly baj tünete. A macska nagyon szívós állat, ha már csak fekszik, alszik, nem eszik, az nagy bajt jelent. Mindenképpen vidd el egy másik orvoshoz is, több szem többet lát, hátha ő rájön a tünetek forrására.

Merrefelé laktok? Lehet, hogy van itt valaki, aki tud arrafelé jó dokit ajánlani.

2010. máj. 22. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló volt. Aztán pár nap múlva a szájából folyni kezdett a nyála. Az orvos adott neki szurit, amitől kicsit aktívabb lett, de 3 nap múlva elmúlt a hatása. Akkor még mindig nem volt sokkal jobban. Kapott még 1 szurit, és meggyógyult. Azt mondta, ha máskor sem eszik, iszik, adjunk neki vmi bRIKOSZET SZÁJFERTŐTLENÍTŐT. a FOGVÁLTÓS CICÁNK IS JOBBAN LETT UGYANOLYAN SZURITÓL ÉS SZÁJFERTŐTLENÍTŐTŐL. (MOST VETTEM ÉSZRE, H NAGGYAL ÍRTAM, DE NEM JAVÍTOM MÁR ÁT)
2010. máj. 22. 17:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszönöm a választ, nálad lehet a megoldás, az enyém is kapott szurit, most már enne, de csak nyalogatja a kaját, és a szilárd részeket nem eszi meg.
2010. máj. 23. 04:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy meg kéne nézetni egy másik dokival vagy a mostanitól kéne kérni egy vérvételt, abból sok minden kiderül.
2010. máj. 23. 11:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat. Nem kell másik állatorvos, főleg mivel elkezdtünk egy 4 napos injekció-kúrát, és ez látványos javulást hozott. Már eszik a cica (iszik is, mosakszik, sőt játszik is), csak a rágással vannak nehézségei (vagy a nyeléssel) - előnyben részesíti a pépes kaját. Ezt sem tudjuk mitől lehet, mert a szájüregében nem látni semmi elváltozást...
2010. máj. 23. 15:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt a választ te írtad.

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:30

volnék :D

nem lehet hogy be van gyulladva a foga és azért nem tud rágni? ha idős akkor nagy esélyt látok rá hogy ez a helyzet, lehet a doki nem látja mert pl a gyökérrel van még csak a baj.

az is lehet hogy vhogy eltört v megrepedt az állkapcsa, mi cicánk (meghalt azóta :( ) anno lepottyant a fáról és vhogy megrepedt az állkapcsa ahogy landolt és utána hetekig csak pépes kaját tudott enni és élete végéig nem evett többet nagyon szilárd (pl száraz) tápot. bár neki nem kellett szuri kúra...mind1 ez is 1 opció de első valószínűbb h vmeik foga durrant be csak nem látszik.

2010. máj. 23. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!