A kiscica még szopna, de nincs anyja. Mit lehet tenni, ha cumi sincs?
Kethonapos a cica, mar eszik, de meg hianyzik neki hogy az anyamacskatol szivhassa a tejet.
Erre akkor jottem ra, amikor veletlenul ugy vettem a cicat az olembe, hogy elotte frottetorulkozot teritettem a ruhamra.
Belefurta az orrocskajat es elkezdte cumizni a frotte anyag nehany kiallo szalat. Dorombol, dagaszt, boldog es orakig elvan igy igy olemben. Pedig a torulkozo szaraz - hát még ha megmartanam egy kis tejben.
Fontos, hogy a cica erezze a testmeleget, mert ha csak a torulkozore helyezem ot, es en nem vagyok vele, akkor nem cumizza azt.
Ha nem is lakik jol igy a cica, pszichikailag biztosan hasznos szamara ez a potcselekves.
Tapasztaltatok valami hasonlot ti is?
Nyolc hetesen elválasztva már önállóan eszik, de a macskák kicsit később érnek, őket gyakran 14 hetes korukban szabad csak elválasztani.
De megnyugtatlak, nekem volt egy kandúrom, ő egy éves kora után is végezte ezt a pótcselekvést egy plüssállaton, megnyugtatta és "álomba szopizta magát" vele. A kiscicának is nyilván hiányzik az anyukája de nincs rá ez káros hatással, had csinálja csak, ezt szokta meg hogy szopás közben aludt el, valószínűleg segít neki elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!