Miért támad rám folyton a cicám?
Attól is függ mennyi idős korában lett ivartalanítva,az én két kandúrom fél évesen lett "dúr",még mielőtt teljesen "megtámadták" volna őket a hormonok,nagyon nyugodt,játékos és bújós cica lett belőlük,most 3 évesek.Ha már ivarérett korban van ivartalanítva,egy kicsit több idő kell,míg kiürül a szervezete,de ahogy valaki mondta előttem,sokszor inkább macskafüggő a dolog,hogy milyen a mentalitása.Azt javaslom adj neki még pár hetet a változásra,ha mégis a vadócabb fajtából van,sok türelemmel esetleg finomíthatsz rajta(erőszakkal és esetleg testi fenyítéssel ne próbálkozz,mert attól csak makacsabb és vadabb lesz)Egy ötletem van:Ha van valami jutalomfalat,amit nagyon szeret 2-3 simogatás után mindig adj neki egy szemet és talán leesik neki,hogy a simogatáshoz valami jó társul,fokozatosan növeld a simogatást 1-1 szem előtt,és beszélj hozzá nyugodt hangon közben,egy próbát megér,de tényleg sok türelem kell hozzá.Sok sikert és jó cicázást!
U.I.: Ne aggódj,és ne foglalkozz azokkal,akik neked ugranak az ivartalanítás miatt,ők le vannak maradva egy kicsit.Ez nem vonatkozik azokra akik leütötték a "magas labdát"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!