S. O. S! 1 hónapos kiscicámnak székrekedése van! Hogy segítsek rajta?
Kb 2 órája ment el tőlünk az állatorvos, csak akkor még nem tudtuk, hogy a picinek székrekedése van. Adtunk neki langyos tehéntejet, de persze nem annyit, hogy hasmenése legyen.
Hogyan segíthetnék még neki?
Köszönöm a válaszokat!
"És a tehéntej az meg fogja hajtani?"
Erre volt a válasz.
A szorulástól elvileg lehet picit véres a popsija, de csak éppen hogy. Ha komolyabban vérzik, akkor ismételt állatorvosi kontroll javasolt!!!
Mivel a cica még eléggé apró, ezért javaslom, hogy meleg vizes ronggyal törölgessétek picit a fenekét, és a feneke környékét, mert a mamája is így veszi rá, hogy kakiljon. Segíthet. Én először ezzel próbálkoznék, és csak azután a hashajtókkal, mert azzal áteshettek a ló másik felére, és mire elmúlik a szorulása, esetleg utána meg küzdhettek a hasmenéssel.
Jobbulást a picinek!
Egy cicatenyésztő
Köszönöm szépen =)
A popsija csak éppen hogy véres volt :) A hasikóját is megsimogattuk már :D Egyébként probléma már megoldva, kijött belőle. Csakhát rákapott a tehéntejre, valamiért nagyon tetszik neki :D Pedig én eddig mindig whiskasos cicatejet adtam neki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!