A ti macskatok is megeszi ezeket az embernek valo elelmiszereket?
Tejbe vagy vizbe aztatott kenyer, kifli, zabpehely, rizs.
Fott zoldseg mint repa, brokkoli, karfiol, kalerabe, krumpli hejastol.
Egyik cicam a 4 kozul a diot is megeszi - odajon ha meghallja hogy torom a diot es ker. Daralt diot viszont nem.
Kozonseges hazi macskakrol van szo. Termeszetesen uzleti macskakajat esznek foleg.
Nos, a zöldséget általában nem szeretik, de bármit (gabonát szoktam) keverek pl. tojással, azt megeszik, ahogy a sütiket is (nem adok nekik direkt, csak volt már, hogy kint maradt az asztalon s a kinti macska bejött). Ezen nem is csodálkozom.
Mintha a sima kenyeret is megrágcsálnák, de közel sem akkora lelkesedéssel.
A legmeglepőbb az volt, amikor egy (nem éhező) macska megette a nyersvegán fasírtkrémemet, amiben zöldség, dió, len, fűszer volt... Mivel ezt sem kifejezetten én adtam neki, kis mennyiség volt, de lelkesnek tűnt.
De hallottam haveroktól olyan ciccekről, akik a húst nem annyira szerették, de a spenótot vagy a paradicsomot nagyon. Érdekes viselkedés egy ragadozótól.
Az eddig általam ismertek mindegyike imádta a zöldséglevest (tojásos rizsen kívül ez az egyetlen emberi étel, amit kapnak néha, elsősorban macskaételt kapnak s vadásznak), de inkább csak a levét és a galuskáját, s a borsót soha semelyik nem ette meg belőle, a többit (krumpli, répa) még csak-csak.
Az enyém(8 hónapos kandúr) a főtt zöldségek közül a borsót és répát imádja,gyümölcsöt nem kért eddig csak sárgainnyét most valamelyik nap.
Különösebben nem érdekli az emberi kaja,de nem is adnánk úgy neki.reggelente viszont rutinosan pitizik a vajaspirítósért.(vagy ha van sajt.) de rágjam össze neki a pirítóst mert ő ügyetlen :DDD.
A miénk mindent imád ami paradicsomos. Paradicsomleves,paradicsomoskáposzta,stb...:DDD Persze, ez csak "nasi", pár falatról beszélünk, mi nem engedjük neki hogy a mi kajánkból egyen mert féltjük. :D
a párolt zöldségből is eszik,ha kinthagyod.
egyik este császármorzsát csináltam,kiszedtem egy-egy adagot a férjemnek és nekem,bementünk a tv elé,hogy megegyük.mikor visszamentem a konhyába,láttam hogy a macska a konyhapulton császármorzsát zabálja a serpenyőből :DDDD ízlett neki.
Mi nem adunk neki tápot, mert tudjuk miből készül...
Csak vagy főzünk neki. Néha tejet kap. Vagy sonkát, szalámit. Vagy az ebédből. Remekül megvan, 4 éves. A 2 macskám közül az egyik egyszer kapott paprikát, (kíváncsiság...) megszagolta és otthagyta. Jött a másik, az is megszagolta, felkapta és morogva (!!!) elvitte és megette. Tehát macskája válogatja.
"Mi nem adunk neki tápot, mert tudjuk miből készül...
Csak vagy főzünk neki. Néha tejet kap. Vagy sonkát, szalámit. Vagy az ebédből."
Magyarul maradékkal etetitek? És azt tudod, hogy a szalámi miből van? És azt, hogy a macskáknak rosszat tesz a fűszer? Hogy nem szabadna annyi sót ennie, amennyit az emberi kajára teszünk?
Amúgy én is tudom, miből van a táp, rá van írva. A legtöbb szemétből, de van sok jó minőségű is, csak meg kell találni.
Az biztos, hogy én soha nem adnék tejet, kenyeret a macskámnak, annál jobban szeretem. A gyereknek se hagyom, hogy mindent megegyen, amit megenne...
Utolsó, kb pont ezt akartam írni. :)
Tápot nem kaphat, de szalámit meg maradékot igen? Kiváncsi vagyok mi lesz 5 év múlva azzal a szerencsétlennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!