Macska leeshet az erkélyről? Komoly válaszokat várok!
Meg kell beszélni az illetővel, hogy ne engedje ki az erkélyre és nagyon figyeljen oda, hogy ha ő esetleg kimegy az erkélyre, akkor a macska ne menjen ki.
Kiugorhat és ki is eshet az erkélyről, főleg, ha nincs hozzászokva, de ha hozzá van szokva, akkor is meg van erre az esély. Ha magasan van az erkély, akkor veszélyes is, ha alacsonyan, akkor kevésbé, viszont ilyenkor nagy a valószínűsége, hogy eltűnik a macska.
Le. Állatorvosunk mesélte, hogy volt páciens, aki úgy járt, hogy a cicája sose ugrott fel az erkélyen a korlátra, csak egyszer. Kiesett, eltört a gerince, elaltatták. Nem tudom, hanyadik emelet volt, nem volt az erkélyen semmilyen védőháló, rács, macskaháló, stb.
Szerintem sajnos neked kell leginkább személyesen , meggyőződnöd, vagy valamit kitalálnod, vagy más macskasittert találnod, mert aki vigyáz rá, azt azért lehet, hogy nem érinti olyan mélyen a téma, mint téged, a gazdit. Nem rosszindulatból mondom, de ilyenek az emberek. Tehát mondjuk,lehet, hogy míg baj nem történik, addig nem veszi olyan komolyan az ilyesmit, az, aki vigyáz rá. Valamit ki kell találni. Pl. van-e szúnyoghálós erkélyajtó? Ha van, akkor zárva kell tartani, és üljön előtte a macska, fontosabb az élete, az egészsége, mint, hogy nem tud kimenni (attól most tekintsünk el, hogy én is igyekszem kielégíteni minden igényét, de mérlegelni kell).
Nyitott ablakba is felugorhat, a párkányra (ld. szúnyogháló), a bukóra nyitott ablakba is állítólag és oda beszorulhat, és rácsapódhat az ablak.
Potenciálisan ezek a veszélyforrások.
Csak ő tud rá vigyázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!