A kizárólag házban tartott macskák lehetnek depressziósak?
Tudom, hogy valszeg buta kérdés, de ha az emberekből indulok ki, akkor nem egészséges az egész életünket 4 fal között tölteni. Nem csak a friss levegő, és napfény hiánya lehet gond, hanem a hangulatunkra is rányomja a bélyegét a hosszú bent tartózkodás, szóval miért ne lehetne ugyanez a helyzet a macskáknál is, akik ráadásul általában jobban is vágynak a szabadba, mint az emberek.
Akinek volt már házban tartott macskája is, meg olyan is, ami kedve szerint jöhetett-mehetett, nem vettek észre különbséget?
nekem két szobacicám van
vannak játékok, macskabútor, vannak polcok a falon ahova felmászhatnak onnan átmehetnek a szekrény tetejére és van az ablakon macskaháló onnan szemlélik a külvilágot
és persze foglalkozunk is velünk
szóval van egy ingergazdag környezet
biztos vagyok benne, hogy boldog cicák :-)
Az a macska, amelyik világ életében szobacica volt, nem fog annyira kivágyni.
Aki kinti volt hosszú ideig, az viszont nehezen fogja tűrni, ha szoba cicát csinálnak belőle.
A másik, hogy szobacica csak is ivartalan legyen.Rengeteget számít.
Ami még fontos,hogy legyen sok lehetősége játékra és mozgásra lakáson belül is. PL amit itt írtak,hogy tudjon mászkálni polcokra, bútorokra, magasabb helyekre is. Így egy kicsi szobában is tud viszonylag sokat mozogni. És játszani kell vele.
Szerintem boldog tud lenni egy teljesen bent tartott cica is!
+ sok esetben nincs más megoldás.Egy panelban pl más ocpió nincs.De kertes házak közül sem alkalmas mind kinit tartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!