Miért szopja az egyik cica a másikat?
Nagyon korán lettek elválasztva.
Az állatvédelmi törvény szerint 8 hét a minimum, de az ajánlás inkább 10-12 hét! Egy tenyésztő pl a 12 hetet is be szokta tartani.
Kevésnek tűnik ez a pár hét, de rengeteget jelent.
Lehet,hogy le szoknak a szopizásról, de az is lehet, hogy felnőttként is csinálni fogják.
Tiltani vagy ilyesmi nem kell, de azért nem is jó dolog, valószínű más szociális gondjuk is lett a korai leválasztás miatt.
Nekünk volt egy cicánk, aki valahogy betévedt a lépcsőházunkba, és csak úgy besétált a bejárati ajtónkon, amikor egyszer mentünk valahová, és megtartottuk. :)
Már felnőtt cica volt, de valószínűleg ő is korán lett elszakítva az anyukájától, amikor kicsi volt, mert ő meg a saját cicijét taláta meg, összegömbölyödött és úgy szopizta, és sajnos nem is nőtte ki, felnőtt korában is csinálta.
A mostani cicám 8 hetesen lett elhozva, de ő is cumilt, csak ő meg engem talált meg. Olyan voltam, mint akinek igazi kisbabája van, éjszakáztam vele, mert kb. öt percenként hol az államat, hol az ujjamat, hol a könyökömet cumilta éjszaka, dorombolt és dagasztott :) De ő hál' Istennek már nem csinálja.
Az enyémet 16 hetesen hoztam el az anyjától, és néha még mindig arra kelek, hogy odabújik a fejemhez és a fülemet szopja. Most három éves. Pedig ő aztán elég sokáig volt tutujgatva az anyja által és nem is élt mostoha körülmények között.
De azért jellemzően korán elválasztott cicák szokták ezt csinálni, és a többség azért leszokik róla.
Az én cicám az ujjamat szopja. :D
Pici volt, mikor az utcán találtam egy viszonylag forgalmas helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!