Kóbor macska ivartalanítása?
Apukám vett egy házat és 'járt hozzá' egy kóbor nőstény macska akit szeretnék ivartalanítani. Az a probléma, hogy nekem nem engedik, hogy a lakóhelyemen tartsam amíg meggyógyul, apukám meg elég régimódi, biztos nem fog rá napokig figyelni. Nagyon nagy probléma lenne ha 1-2 nappal a műtét után visszaengedném a kertbe?
A másik probléma, hogy nem szeretném ha rám néznének rossz szemmel az állapota miatt, mert nem én vállaltam érte felelősséget. Mivel tudom bizonyítani, hogy nem az én tulajdonom? Illetve ha a műtőasztalon derül ki, hogy (megint) vemhes, az gondot okozhat?
Vemhesen is ivartalanítanak (csak az feláras).
Viszont úgy nem biztos, hogy megcsinálja a doki, hogy "hello, találtam az utcán egy macskát, légyszi ivartalanítsd". Azt sem tudni, oltott-e. Beteg-e. Semmit.
SZóval nem tudom, lesz-e műtét.
Ezt mondd el a dokinak és meg fogja érteni. Hidd el, nap mint nap találkoznak ennél ezerszer meredekebb sztorikkal.
Annyira pedig vannak empatikusak és intelligensek, hogy nem fognak emiatt bántani.
Kettes!
Miért ne lenne műtét, ha beviszi a rendelőbe és kifizeti az ivartalanítást?? Én is vittem be már így kóbor cicát. Előtte persze megvizsgálták. Nem voltak tesztek vagy ilyesmi, de ha nem látszik betegnek, akkor megcsinálják. Vagy ha nem ismerjük az előéletét, akkor ne is ivartalanítsuk? Nem logikus...
Én fiú cicát vittem, de van itt egy lány is, aki ide szokott járni a társasház kertjébe. Épp gondolkodtam, hogy el kellene vinni, de a saját cicáimtól én sem hozhatnám haza 2 hétre lábadozni, míg a varratokat kiszedik. Viszont örömmel hallom az elsőtől, hogy van kóborkáknak való (gondolom, felszívódó) varrat! Ez nagyon jó hír!
2-es vagyok, nem is tudom.
Ha pl a szomszéd macskáját megfogom, ivartalaníttatom, nem biztos, hogy örülne neki...
Bár én kutyás vagyok, talán azért látom úgy, mert kutyáknál ellenőrzöttebb a dolog.
De abszolut mellette vagyok, hogy minél több macska ivartalanítva legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!