Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Két 6 hetes cicát nem tudok...

Két 6 hetes cicát nem tudok összeszoktatni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igen volt már többször több cicám együtt, sosem volt ilyen heves a harc és a fújás tépés egyik között sem. együtt esznek egymás mellett de ahogy befejezik, az amelyik már két hete van nálunk rátámad a kisebbre aki nemrég érkezett (pár nappal fiatalabb) és harapja szoritja tépi. A másik fúj nyávog...szóval ez már nem játék. Ugyhogy külön teszem őket és csak ritkán próbálkozom összeengedni őket, csak ha ott vagyok, de semmi változás. Meddig várjak?

2017. jún. 13. 12:20
 1/6 anonim válasza:
43%
hordozóban tettem a "kicsit" a "nagy" mellé, naponta pár alkalommal. kb. egy het utan fogadta el. addig külön vtak zárva
2017. jún. 13. 12:32
 2/6 A kérdező kommentje:
pontosabban a kisebbik 5 és fél hetes a nagyobbik 7, a nagyobbik már itt volt nálunk, és sztem féltékeny de minden trükköt bevetettem már hogy ne érezze magát háttérben, sőt egyszerre vettem az ölembe őket akkor meg a kicsi kezdett el morogni (na jó azok után ahogy a nagyobb eddig tépte...) szval em tudom. jobb ha hagyom őket elmenni ameddig akarnak? De sajnálom már a kicsit.
2017. jún. 13. 12:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Egy hét? az igen! még sosem hozódott nálam ilyen sokáig. Lehet most ez a helyzet lesz...köszi!
2017. jún. 13. 12:36
 4/6 anonim ***** válasza:

De azt ugye tudod, hogy kínzás 8 hetes koruk előtt elválasztani a kismacskákat az anyjuktól? Magadat is megszivatod, mert nehezebben szocializálódnak, viselkedési problémáik lesznek, idegileg instabilabbak lesznek és az immunrendszerük is jóval gyengébb.

Ha kényszerhelyzetről van szó, pl. elpusztult az anya, akkor más. De akkor meg rengeteg türelem és törődés kell ahhoz, hogy szegénykékből normális és kiegyensúlyozott felnőtt macska legyen.

2017. jún. 14. 13:48
 5/6 anonim válasza:
Biztos ebben is van igazság, de nekem a "nagy" simán 2-3 hónapos koraban került ide, a "kicsi" nagyon kicsi volt, találtam decemberben az utcán. Elsőre kinti részre (garázs) fogadtuk be, feregtelenitettuk, bolhatlanitottik es utana kezdtük beszoktatni másikhoz. A kicsi egy bujos aranyos imadnivalo cica. A masik egy tamados, öntörvényű cica. Ő biztos nem fog nekem idejonni ha eppen nem akar. Akkor lehet simizni ha o akarja. (de akkor KELL) :) mi soha nem tartunk különbséget köztük, hagytam hogy "lejatsszak" egymással, de hogy nálunk nem igaz ez a 8het utani elválasztás az tuti.
2017. jún. 14. 16:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Mármint mi nem igaz? Minden állatorvos és macskákhoz értő szakember azt mondja, hogy 8 hetes kor előtt kínzás elválasztani, sőt, az állatvédelmi törvényben is benne van. ( [link] 14. paragrafusban)

Persze ha nincs meg a mama, akkor megfelelő gondoskodással leküzdhető a hátrány. És persze minden cica más személyiség, van, akinél fokozott szeretetigényben jön elő a gyerekkori trauma. Ez már szerencse kérdése is.

2017. jún. 16. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!