Üdv! Örököltünk egy ingatlant egy távoli rokontól a bp17. kerben, ésa házzal jött kb.20 macska is. A macskákat a néni halála óta nem eteti senki így szenvednek, ha jól tudom ennyi állatot nem is lehet tartani. Ötletek?
A helyzet az, hogy jogilag és erkölcsileg is a te macskáid... ugyanis az örökség egyben jár, vagy nem jár, a javak és a terhek együtt, nem lehet lemondani az örökség egy részéről, csak ha a többiről is lemondasz. Nem árt, ha tudod, hogy ezt az állatvédők is így kezelik, ha esetleg segítséget kérsz, tehát legeslegelősorban tőled fogják elvárni, hogy megoldd a helyzetet, ők maximum segítenek. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor mivel a te macskáid, akár magadhoz is vehetnéd őket, vagy meg kellene tudnod oldani az élelmezésüket (pl. megkérsz egy szomszédot, de természetesen a te költségedre).
Azért írom ezt, mert a helyi állatvédőket, akiknek ideiglenes befogadójuk vagyok, szinte hetente állítják ilyen helyzetek elé: az örökösnek a ház kell, de az állatok nem, szabadulna tőlük.
Pedig hivatalosan minden együtt jár: tartozást is lehet örökölni, persze le is lehet mondani róla, de csakis EGYBEN.
Szóval én ilyen esetben megkeresném a helyi állatvédőket, kérném a segítségüket az etetésben, a macskák elhelyezésében, de vállalnám a költségeket (pl. sok menhely csak oltva fogad be macskát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!