Tegnap szült a macskám, egy éves, de valamiért nem gondozza a kölykét. A kölyköt megtudnám menteni, mert az anya testvére gondozná, de nem lesz így baja ha benne marad a tej?
Nem. Van sok macska akinek halva születik a cicája, akkor sem lesz vele semmi.
Lehet beteg a kicsi azért nem gondozza,én másra nemtudok gondolni, de adja az ég,hogy ne ez legyen.Biztos,hogy a másik tudja gondozni? és fogja is?
nekünk így lett cicánk. az anyja otthagyta a picit a nagyanyám küszöbén. nagyanyám felnevelte és odaadna nekünk. ez 6 éve volt. 3 évvel ezelött el kellett altatni. genetikai betegség. belehalt volna amúgyis, de kínokban. így inkább el lett altatva. nehéz volt nekünk, de a cica számára volt az altatás a legjobb döntés. önmagára vestélyes volt. megcsonkította magát...
szóval azokat a piciket hagyd békén. valószínüleg el kell pusztulniuk. ez ösztön az anyamacskáknál. a betegeket nem gondozza. őket a kandur tépi szét a természetben. szóval bármennyire is fájdalmas ott kell hagynod a cicákat meghalni...
Nem biztos hogy azért nem gondozza mert betegnek érzi a külyköt,macskában is van akinek nincs minden esetben anyai öszöne,én még aug végén jártam így,etetni szoktam egy kobór cicát és hát lepakolta az egy szem fiú cicáját a bejárati ajtó elé,szóval én cumiztattam,oké már 2-3 hetes lehetett a kölyök,probált járni tanulni,és később pár hétre rá még 3-at tett oda,ők már tudttak enni,de rendkívül véznák volta,nem volt elég teje és hát ezért választotta nekem a fiú cicát,ahhoz jobban ragaszkodott és ellenőrizgette,hogy cumiztatom e.Persze közben felvettem a menhellye a kapcsolatot hogy tudják e őket majd fogadni és sajnos 1 hónapig voltak nálam és nagyon megszerettem őket,de túl sok macska volt már így is nálunk,úgy hogy oda kellett adni,viszont a kislánycicák közül elpusztult egy pedig már 2 hónapos volt,szóval ő betegen születhetett.
Sok macskánk volt már és volt köztük olyan aki lusta volt és inkább ránk hagyata a szoptatási részt és csak néha segített be.Szóval pontos választ nem lehet rá adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!