Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Igaz, hogy a cica oltva is...

Igaz, hogy a cica oltva is betegseget hordozhat?

Figyelt kérdés
Egy ismerosom azt mondta hogy a cica betegsegeket hordoz s foleg a terhes nokre nezve. Ha egy cica orvosilag mindennel el van latva, akkor is lehetseges?
2017. máj. 12. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Azért van az oltás, hogy ne hordozza azt a betegséget.
2017. máj. 12. 14:33
 2/5 anonim ***** válasza:
44%
Sajnos vannak olyan betegsegek amikre meg nincs vedooltas.Ilyen pl a macska AIDS,de az nem veszelyes az emberre.Viszont ugy tudom,hogy toxoplazmozis ellen sincs oltas,ami viszont nagyon veszelyes lehet,ha egy no a terhessege alatt kapja el.
2017. máj. 12. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2017. máj. 12. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A toxoplazmozison kívűl egy megfelelően gondozott cicátol kisebb az esély, hogy bármit is elkapj mint egy utcán talált ötezrestől. Bár az is ritka hmmmm..pedig jó tud lenni.
2017. máj. 12. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor kismama voltam, bevittem egy kis adag macskakakit az állatklinikára, bevizsgálták toxoplazmára, utána kapott rá gyógyszert.

De ha valaki gyerekkorában macskaközelben élt, már nagy eséllyel átesett rajta, és így védett. Ezt minden kismamánál már a korai szakaszban nézik.

2017. máj. 12. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!