Miért írnak ilyesmiket az intereten?
Szerintem is szörnyű, hogy falusi környezetben nem foglalkoznak abszolút az állatokkal. Állatorvosi gyakornok vagyok. Nagyon gyakran előfordul, hogy úgy kell 'üldzözni' a gazdit hogy legalább a bolháktól szabadítsa meg az állatot. Egy szóval sem mondtam hogy rendben van az hogy fogyóeszköz a macska falun, viszont ez semmit nem változtat a tényen, hogy ez így van.
És sajnos át tudom érezni a kinti-benti tartás veszélyét. Párom 8 éves kandúr testvérpárját mérgezte meg valamelyik 'kedves' szomszéd az ősszel.
#10 Tényleg nem szőrszálhasogatni akarok, de tételezzük fel, egy kinti-benti cica esetében: hogy a csudában csinálsz szökésbiztos kerítést? Merthogy a macska ugrik-mászik, mind a klasszikus kerítésen, mind a betonfalon képes megoldani a felmászást, ha akarja. Márpedig nyilván akarja, mert természetéből adódik. :)
(Tételezzük fel, hogy felelős állattartóról van szó, aki mindent szépen-jól csinál, ezt az egyet leszámítva, hogy alom mellett kiengedi a cicót, ha annak kedve van.)
Most így egyedül a városi társasházak udvara jutott eszembe, hogy mint zárt közeg, lehet a cica telephelye, de ilyen házban élvén itt is látom, hogy ahol a gazdi engedi, bizony a ciló megoldja, hogy tetőn át, így-úgy kijusson, ha akar. (Most ebbe ne menjünk bele, hogy én ezt mennyire ítélem el. :) ) Kertes házban viszont szerintem nem tudsz "szökésbiztos" kerítést alkotni.
De javíts ki. :D
Itt egy példa a macskabiztos kerítésre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!