Van-e különbség a herélt és a nem herélt kandúrok anyagcseréje között, és ha igen, micsoda?
Köszönöm a válaszokat!
Az az igazság, hogy látva, mennyire szereti a nyers húst ("nyesedéket", szívet, májat, halat stb.), arra gondoltunk, hogy teljes egészében átállítjuk ilyen étrendre. Hétéves, reggel kap 45-50 dkg száraz royal canint (steril), este kiegészítésnek egy keveset a fentiekből. Szerintetek jó ötlet?
Az ivartalanított kandúrok anyagcseréje egy kicsit lassabb. Az ivarosok izgágábbak, ezért több kalóriát égetnek.
A hormonháztartás nem borul fel, csak szépen lassan kiürülnek a gerjedelmet okozó hormonok. A többi hormonja normálisan termelődik továbbra is.
45-50 dkg-ot? Ugye grammot akartál írni? A Royal termékeitől vannak sokkal jobbak is és nem ilyen magas az áruk. Pl. Optima termékek. Fressben nézz körül.
Nekem a cicák és a kutyák is ivartalanítva vannak, állatvédő vagyok. Én nem tápozom őket, főzök nekik. Húst és pici rizst főzök bele. Ezenkívül zöldségeket is szeretik. Nyersen etettem egy ideig, de az idős korban hozzám kerülő yorkik nem ették meg. Azóta főzöm a húst. B.A.R.F.-shopban ha körül nézel, találsz jó ötleteket.
Igen, grammot akartam írni :) A tippet a tápokról köszönöm. A mi macskánk csak a kukoricát és a borsót szereti, ha lepottyan a pizzáról :) A főtt húsért annyira nincs oda, mint a nyersért.
Azt viszont nem egészen értem, hogy az ivartalanítás és állatvédelem miképpen függ össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!