Mitől dagadt fel a macskám arca, a homloka és az orra miért van beljebb?
Hagyd a képet. Ránézésre nem tudunk diagnózist adni, ahhoz vizsgálat kell. Ha meg tudunk is, kezelni hogy fogod? Otthon sehogy.
Orvosra vagy új gazdára van szüksége.
Vicces, én egyszer három falun keresztül vittem a macskámat (családomat idézve "csak úgy ideszegődött, nem a miénk, örüljön hogy megtűrjük és nem zavarjuk el") gyalog, a kezemben, sötétedéskor (erősen felhős volt az ég, de véül mégse esett az eső), mert rosszul lett és nálunk se volt orvos.
Szóval kifogás mindig akad, szóval töltsd fel a macskád képét a facebookra "ingyen odaadom cicámat szerető otthonba, mert nekem nem kényelmes orvoshoz vinnem"
Tippem allergia. Az orra azért van beljebb, mert az arca fel van dagadva, és így úgy tűnik, hogy beljebb van. Másik tippem, hogy a festékszagtól is lehet és akkor is az allergiát mondom, nem tudom persze, mit csinált a macska, de a festékek ránk, emberekre is mérgezőek bizonyos fokig.
Városban lakom, és taxival hordom a macskát orvoshoz a 2. alkalomtól (+3000 alkalmanként), mert nincs kocsim, és retteg a buszon a zaj miatt.
Könyörögd ki szépen apukádtól, hogy vigyétek el orvoshoz, gondolom nektek van kocsitok!
Kijárós cica, ugye? Az én tippem verekedésből szerzett tályog, az csúnyán föl tud dagadni. Előfordulhat hogy kifakad magától, viszont kezelés nélkül föltelhet újra, úgyhogy mindenképp látnia kellene orvosnak.
Én egyébként megyeszékhelyen lakom és itt sincs éjszakai ügyeletes állatorvos. Van egy telefonszám, amit lehet hívni hétköznap este 6-tól 11 -ig, hétvégén reggel 7-től este 9-ig. Amelyik állattal éjjel történne valami, az vessen magára. Az ügyelet nem fix helyen van, mindig más orvosnál van a telefon, esetenként olyannál, akinek a rendelőjében komolyabb vizsgálatra, műtétre nincs is lehetőség. Úgyhogy nagyon dícséretes, amit a 18-as válaszoló tett, de tényleg van olyan helyzet, hogy nincs hova futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!