Nyáladzik a macskám. Hogyan szoktassam le róla?
Ha akkor nyáladzik, amikor simogatod, dorombol, jól érzi magát, akkor arról nem lehet leszoktatni, de nem is kóros. Vannak ilyen cicák, az enyém is ilyen.
Ha állandóan nyáladzik, akkor nézesd meg dokival.
Nekem volt egy dorombolás közben nyáladzó macskám, azzal nem lehetett mit csinálni. Mindig hanyat fektettem, hogy magát nyálazza össze ne engem. Doki szerint kiskorából rajta maradt ösztön, szoptatás közben is nyáladzanak kicsit, nem mindig szoknak le róla.
Ha folyamatosan nyáladzik, akkor vidd el orvoshoz.
Csatlakozom, a boldogságtól nyáladzás természetes, kellemetlen, de igazából ez jelzi, hogy a cica jól érzi magát (van ilyen macskám, mindig oda van készítve egy pelus, amikor simogatom).
Ha mindig nyáladzik, annak viszont más oka lehet, betegség.
Nincs a szőre valamivel kezelve? (sampon, illatszer, rovarirtó, bolhairtó szerek, vagy nyakörvek) Ez esetben a szőrről mosdáskor lenyalja és ez váltja ki az ösztönös méregtelenítő nyáladzást. Akkor is nyáladzik, ha ahova lefekszik, amihez dörgölődzik, az mérgező vagy allergén anyagot tartalmaz.. Ha állandóan csinálja, először ezeket ellenőrizd. Rendes orvos úgyis azzal kezdi, hogy ezt a lehetőséget kizárja. Ha ilyen ok nincs és továbbra is folyamatos a jelenség, akkor spuri vele a dokihoz.
Az én macskám álmában teszi, ez annyit jelent, hogy nyugodtan, édesdeden alszik, szépeket álmodik. Ilyenkor örül a gazdi lelke is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!