Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet a baja a macskának...

Mi lehet a baja a macskának ha sebesedik a füle?

Figyelt kérdés
Hozzám szegődött egy macska és megkedveltük. A füle furcsán sebes nem merem beengedni a házba. Mi lehet a baja és mivel kell kezelni?
2010. máj. 9. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Majd az állítorvos megmondja,látatlanba senki nem fogja neked megmondani,jobban jársz ha eviszed orvoshoz.
2010. máj. 9. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Lehet, hogy fülrühe van, és azért sebes a füle, mert nagyon viszket neki, és szétvakarta. De nem vagyok állatorvos, és látatlanban amúgy is nehéz bármit mondani. Lehet sérülés is, amit például egy másik cicával vívott harcban szerzett. Ha a füle belül fekete, akkor a fülrüh a sanszosabb.

A fülrühre egyébként ecsetelőt adnak, csak orvos tudja felírni. Ha fontos neked a cica, javaslom, vidd el az orvoshoz őt! Remélem, hamar meggyógyul!

2010. máj. 9. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Kenj rá jódos fertőtlenítőt, nálam az az ultimate cureforall :D
2010. máj. 9. 21:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Véletlen nem fehér cicáról van szó? Mert nekem van egy fehér cicám, és neki is sebes volt a füle tavaly nyáron, voltam vele állatorvosnál, és azt mondta, hogy fehér macskáknál ez gyakori probléma, érzékenyebb a bőrük a napfényre. Írt fel krémet, amivel kenni kellett neki a fülét, Flucinar kenőcs volt ha jól emlékszem, kb. 600 Ft körül volt. Szépen rendbe jött neki tőle. És javasolta az orvos, hogy nyáron kenjem be a fülét gyakran naptejjel. Lehet hogy a te cicádnál is csak ennyi a gond. De mindenképpen érdemes lenne orvoshoz vinni.
2010. máj. 9. 21:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, legjobb lesz ha elviszem dokihoz.
2010. máj. 9. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!