Szerintem venni nem. Kivéve ha nagyon beleszeretsz egy fajtába, de ne a kinézet alapján válassz!
Ha cicát szeretnél, akkor örökbe is tudsz fogadni vagy menteni egyet az utcáról, hamarosan úgy is itt a kiscica szezon. :(
Én az egyiket egy szelektív kukából szedtem ki, a másikat egy folyóparton találtam. Abszolút megérte, imádom mindkettőt, akármekkora bunkók. :)
Én azért adtam ki sok pénzt a cicámért, mert azt szerettem volna, ha olyan társat találok, akinek tökéletesen megfelelnek az általam biztosított életkörülmények, és nekem is megfelelnek az ő tulajdonságai. Egy ragdollt választottam, mert azok garantáltan nyugodtak, kiegyensúlyozottak, kevés a mozgásigényük, így lakásban való tartásra ideálisak. Nem szedik szét a lakást akkor sem, ha egyedül hagyják őket. Emellett nagyon intelligensek, igazi társként viselkednek, kivéve a részüket a mindennapi eseményekből.
Megérte megfizetni, mert olyan tenyészetből való, ahol csak a legelőnyösebb tulajdonságokkal rendelkező cicákat tenyésztik tovább, gondos törődést kapnak pici koruktól, biztosan nincs vérfertőzés, kiszűrik a betegségeket. Gyönyörködöm a szépségében és az intelligenciájában minden nap. Az első naptól az alomba pisilt, soha máshova. Bármit ott hagyhatok a konyhaasztalon, eszébe sem jut beleenni. Soha nem tett tönkre semmit. Ugyanakkor tudom, hogy ő is jól érzi magát velem itt a lakásban. (3-as válasszal szemben nagyon is kimutatja a hűségét, kötődését.)
Lehet az embernek szerencséje az örökbefogadott cicával is, de ott mindez nem garantált. Ettől függetlenül nagyra becsülöm azt, aki bevállalja a kockázatot, és mondjuk mentett cicát fogad be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!