Mitől lehet ez a seb a cicámon? (kép)
Már egy hete hogy észrevettem ezt a sebet a cicámon, azt hittem hogy csak biztos megkarmolta magát...de nem javult, a seb amúgy tapintásra kemény. A cicámnak más baja nincs, ez valamilyen bőrbetegség lehet vagy csak egy ártalmatlan seb? Állatorvoshoz kellene fordulnom?
Képek:
Verekedésből származó seb lehet. Azért kemény, mert már elkezdett gyógyulni.
Nekünk is sok ilyen volt.
Valószínűleg azért gyógyul nehezen, mert baktériumok vagy élősködők (pl. atka) fertőzték be a sebet. Ott tenyésznek benne. Az állatorvos adhat rá kenőcsöt, meg valószínűleg valami olyan cseppet, ami a külső-belső élősködőket kinyírja (pl. Advocate), és így tud majd gyógyulni.
Ha nincs ivartalanítva a cica, erről is beszélhetsz egyúttal az állatorvossal, hiszen csökkentenéd az esélyét a verekedéseknek, baleseteknek.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Közben hétfőn elvittem a cicust állatorvoshoz, mert nem javult a seb. Kideült, hogy a seb melletti fülében fülatkák vannak, ezért mindig kikaparja a sebet mikor gyógyulna... Kitisztította az állatorvos, kapott advocat cseppet, meg vitaminos cseppet kell adjak neki minden nap, a sebet lefertőtlenítette. Remélem mostmár meggyógyul <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!