A macskánk éjszakánként hangosan nyávog és zajt csap. Mit csináljunk vele?
Néhány napja kezdődött az egész. Az 1 éves, ivartalanított fiú macskánk mostanában minden éjszaka csak úgy rázendít, és úgy nyávog, hogy minél hangosabb legyen, és mellé még zörög is (kaparja az ajtókat, ugrál, mozgatja a szélcsengőt stb.). Amikor az első éjszaka csinálta, akkor adtam neki enni. Egy időre elhallgatott, utána folytatta a nyivákolást. Ha nem törődünk vele, akkor abbahagyja. Amúgy semmi baja sincs, nappal jókedvű, és eszik, iszik, ürít rendesen. Lehet az a baja, hogy nincsen macskatársa, de akkor miért pont most kezdte a nyivákolást, és miért nem előbb?
Köszönöm a válaszokat előre is! :)
Első: Nem hiszem, mert akkor előbb kezdte volna az esti nyivákolást, és mondom, hogy ha nem figyelünk rá, akkor abbahagyja.
Második: Köszi a választ! :) Majd megpróbálunk vele délután többet foglalkozni, játszani, mert délelőtt nincs vele otthon senki.
Harmadik: Nincsen udvarunk, ezért nem lehet "kidobni". Amúgy sem akar kimenni soha.
Ha a cicám nagyon kipiheni magát nappal, akkor éjszaka jön, megy és közben magában motyog :)
Én nem szoktam hagyni, hogy aludjon, miután hazaértem a munkából. Teszem a dolgom, közben néha elgurítok neki egy fagolyót, vagy magamra kötök egy madzagot, amire vadászhat, amíg jövök-megyek a lakásban.
Így is előfordul, hogy nem hagy aludni ejszaka. Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy fáradtan menjek dolgozni, ezért ki szoktam zárni a szobából a nyekergőt.
Nem tudom, hogy mekkora a lakásod, de ha van olyan helyiség ahová ilyenkor be tudod csukni egy csomó játékkal, az jó megoldás lehet. Persze mindenképpen olyan hely legyen, ahonnan el tudja érni az almot :)
Az enyem is ezt csinalja, bolond. Neha ejszaka rajon ( valamikor 11 es 1 kozott) es akkor rohangal, nyavog, zajong. Max raszolok, vagy bezarogatom az ajtokta, hogy ne rohangaljon vegig a lakason.
De amugy ez normalis, macskak ejszaka vadasznak, nappal alszanak.
En este 6-7-korul febresztem, nem hagyom aludni( mert az enyem kb deltol este 8-9-ig alszik - mobjuk mar 6 eves)lefarasztom kicsit, es akkor mivel nem piheni ki magat akkor nyugodtabban van este. Cserebe hajnal 5-kor neha ebresztot tart, esetleg mar 4-kor, ha nagyon ehes :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!