Egy idősebb macska jelent meg a házunknál a viselkedéséből mire számíthatok?
Régi vicc:
Egy kutya gondolatai:
- Itt lakom ezzel az emberrel, aki etet engem, meleg szállást biztosít, simogat és szeret engem. Ezek szerint ő az Isten!
Egy macska gondolatai:
- Itt lakom ezzel az emberrel. Etet engem, simogat, takarít, szállást biztosít. Ezek szerint én vagyok az Isten!
Macska simán elpártol új helyre, ha ott úgy érzi jobb kondíciókat kap. Pl. van két kerti befogadott macskánk (egészen piciként szoktak hozzánk, télen sincsenek beengedve, kertben párnázott, hőszigetelt kutyaházuk van). Szomszédunk többször mondta, hogy gyerekeinél pitiznek néha a macskák, mert nagy hidegben beengedik őket, nyáron pedig sokszor napokig nem látjuk őket.
Azt mondják, hogy a kutyákkal ellentétben a macskák nem elsősorban emberhez kötődnek, hanem a már korábban megszerzett területükhöz.
Vagyis, ha a közelben lakott eddig egy családdal, és kialakította a saját felségterületét a környékén, ha a család elköltözött, ő maradt, vagy visszajött. Most nálatok akar otthonra találni. Mert azért annyi esze van, hogy kaja-pia-fűtött ágyikó csak az ember lakásában van.
Addig míg ilyen hidegek vannak, ne rakd ki. Majd amikor már enyhül az idő, meglehet, hogy saját magától utána megy a korábbi gazdiéknak.
Mi amikor költöztünk, dobozban vittük a cicát az új helyre. Ott először napokig nem engedtük ki a lakásból, hadd szokja meg. Ahogy tehette, vissza-szökött. A régi szomszédok mondták, hogy ők etetik, stb. Néhány hónap után megjelent, lefogyva, fáradtan, de visszajött hozzánk.
Szóval, amint a válaszokból is látszik, a macska "öntörvényű" és kizárólag csak saját akarata szerint marad, vagy megy.
Ezek szerint kedves, aranyos, gondozd, amíg engedi, és ne nagyon sirasd el, amikor eltűnik.
Max. ha tudod, a környéken rakj ki néhány cetlit fára, kirakatra, stb. hogy van egy aranyos cicátok, valahonnét elkóborolt.
Lehet hogy egy kicsi gyerek sír utána!
Ez pont az én történetem is.
Valószínűleg a durva hideg miatt, a eltévedt/kidobott emberhez szokott macskák inkább bepróbálkoznak idegen embereknél is, minthogy megpróbáljanak valahogy a vadonban boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!