Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy mentsük meg a kiscicákat?

Hogy mentsük meg a kiscicákat?

Figyelt kérdés

Ahol dolgozom hotelben,van egy cica(kinti,mi etejük)...mára szült meg,6 kiscicát...egy bokor alá,ahol esik az eső rájuk,1 meg is döglött.A többi kicsit nagynehezen kihalásztam a bokor alól,dobozba tettem puha rongyra...nagyon ne anyatipusnak tűnik a nagymacska,folyton otthagyja őket,1 kicsi már alig piheg...

Mit csináljak még,hogy ne haljanak meg?

2010. máj. 6. 07:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem, miért kell támadni a kérdezőt, legalább próbál segíteni. Újszülött macskákat egyáltalán nem egyszerű felnevelni, főleg annak aki nem ért hozzá. Minden útjába kerülő kóbor macskát pedig nem tud az ember ivartalanítani, sok ember ugyanis anyagilag még saját magát is alig tudja ellátni. Az természetes, ha valakinek saját állata van, azért minden tőle telhetőt megtesz, akár áldozatok árán is, de itt nem eről van szó. Félreértés ne essék, én imádom a cicákat, nekem egy van, akinek krónikus betegsége van, a havi ellátása kb. 10 ezer forint. Ezt kiizzadom, akárhogy is, mert szeretem és családtag, de az utcák tele vannak kóbor macskákkal és most született kiscicákkal, sírni tudnék ha látom őket, de nem tudok mit tenni, segítettem már kóbor kiscicán, de nem lehet mindegyiket megmenteni, fizikailag és anyagilag lehetetlen. Az állatkínzókat és felelőtlen állattartókat joggal lehet szidni és büntetni, de a kérdező nem ez a kategória, úgyhogy ne bántsuk felesegesen!
2010. máj. 6. 11:21
 22/31 anonim ***** válasza:
Ha lesz valami fejlemény, azért megírhatnád. És jó, hogy megkérdezted és érdekelt, hogy mi lesz a sorsuk. Minél több embert kérdezz meg, hogy kell-e nekik.
2010. máj. 6. 17:39
 23/31 A kérdező kommentje:

ha nem is folyamatosan,de velük az anyjuk

7en születek,elszámoltam,olyan aprók...

védett helyen vannak,szárazak

az anyjukon múlik,hogy eteti-e őket

2re már van jelentkező

2010. máj. 6. 18:00
 24/31 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy az anyjuk velük maradt. Így minden esélyük megvan! Néhány hét alatt remélhetőleg találsz nekik gazdát is, még van időd bőven.
2010. máj. 6. 18:17
 25/31 anonim ***** válasza:
Nagyon rendes tőled hogy megmentetted őket.Látogass el erre a fórumra www.juniorrezervatum.hu segítőkész cica szertő csapat.
2010. máj. 6. 18:38
 26/31 A kérdező kommentje:

durva..tegnap óta minimum 2 centit nőttek,meg sokkal szőrösebbek,1 nagyon pici van a többihez képest,de úgy csüngnek az anyjukon,hogy nah...

ugy hazavinnék 1et,de panelba kinzás,főleg h 12 órázok sokat:(

2010. máj. 7. 15:39
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
A cicák sokkal önállóbbak mint a kutyák, ők nem feltétlen igénylik annyira az embert. Nyugodtan hazavihetnél magaddal a cicák közül, semmi baja nem lesz a panelban. Én 14 évig éltem együtt a cicámmal, szobabcica volt. Amikor hazaértem nagyokat örültünk egymásnak, aztán mindenki ment a dolgára, semmiféle gond nem volt abból, hogy sokat dolgoztam.
2010. máj. 7. 22:51
 28/31 anonim ***** válasza:
Én is panelban lakom kettesben a cicámmal, nagyon jól el van napközben nélkülem is.
2010. máj. 8. 15:10
 29/31 A kérdező kommentje:

párom erősködik nagyon,hogy ide nem való (nekik kertes házban van 3 cica most is,ki-be mászkálhatnak),mert megbolondulna...

ok,azt megértem,hogy ha mondjuk egy 2-3 éves macsekot hoznék panelba ami addig szabadban volt,annak rossz lenne,de ha egy akkorkát amit már nem kell hogy az anyja etessen,az ezt szokná meg...

nah,még van pár hetem mig el lehet őket választani...

2010. máj. 8. 15:31
 30/31 anonim ***** válasza:

Nyugodtan befogadhatsz egyet, biztos hogy jobb élete lesz még kis lakásban is mint az utcán.

Én is befogadtam egyet, kikúráltam, beoltattam, ivartalaníttattam. Gyönyörű cica lett belőle. Elég aktív cica, sokat kell játszanom vele esténként (legalább egy fél órát) hogy kifáradjon, de nem bánom. Nap közben szőrgombócként alszik (most is).

2010. máj. 8. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!